Yerel seçim anketinde CHP ve AK Parti'de öne çıkanlar

Yerel seçim anketinde CHP ve AK Parti'de öne çıkanlar

Yapılan ankete göre İstanbul'da AK Parti'nin oyu yüzde 45 iken, CHP'nin oyu yüzde 36. Bu durumda İstanbul'da iki siyasi parti arasındaki oy farkı yüzde 9. Aynı ankete göre MHP ve BDP'nin yüzde 5'er oyu bulunuyor.

Ankara'da ise AK Parti, CHP'den açık ara önde görünüyor. Buna göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 45, CHP'nin yüzde 29, MHP'nin de yüzde 18. BDP'nin Ankara'da alacağı oy oranı ise yüzde 2.

İZMİR'DE FARK AZALMIŞ

CHP'nin kalesi olarak nitelendirilen İzmir'de CHP, AK Parti'den yüzde 2 daha fazla oya sahip. İzmir'de CHP'nin oy oranı yüzde 45 iken AK Parti'nin yüzde 43, MHP'nin yüzde 7, BDP'nin ise yüzde 2.

Ankete göre, CHP'de bulunan Antalya'da AK Parti CHP'yi yüzde 1'lik oy oranıyla fark attı. Antalya'da AK Parti'nin oy oranı yüzde 39 iken, CHP yüzde 38, MHP yüzde 15 ve BDP'de yüzde 4 oy oranına sahip.

İZMİR VE İSTANBUL BİNALİ YILDIRIM'I İSTİYOR

İstanbul'da ankete katılanlar arasında oyunu AK Parti'ye vereceğini söyleyenlerin yüzde 35'i Binali Yıldırım'ı aday olarak görmek istediğini belirtiyor. İzmir'de ise AK Parti seçmeninin yüzde 57'lik bölümü Binali Yıldırım'ı aday olarak görmek istiyor. Ankara'da AK Parti seçmeninin yüzde 41'i Melih Gökçek'i, yüzde 23'ü Veysel Tiryaki'yi aday olarak görmek istiyor.

CHP'NİN TERCİHİ

İstanbul'da CHP'ye oy vereceğini belirtenlerden yüzde 34'ünün tercihi Gürsel Tekin. CHP seçmenin yüzde 31'i Mustafa Sarıgül'ü aday olarak görmek istediğini belirtirken, İzmir'de yüzde 34 ile Aziz Kocaoğlu CHP seçmeninin ilk tercihi olarak dikkat çekiyor.

PERFORMANSTA 'KADİR ABİ' ÖNDE

AK Parti'nin, yerel seçime yönelik araştırması, belediye başkanlarının 4 yıllık performanslarını da ortaya koydu. Bu araştırmaya göre AK Parti 29 büyükşehirde çok rahat. AK Parti'nin en başarılı belediye başkanları yüzde 80'in üzerinde destekle Kayseri ve Konya oldu. Vatandaşın başarısız bulduğu iller ise Kırıkkale, Kütahya, Kahramanmaraş ve Erzurum olarak sıralandı. İstanbul'da Kadir Topbaş açık ara önde gidiyor.