CHP'de şimdi de Kadıköy krizi var
ensonhaber.com

31 Mart 2019'da yapılacak seçimler öncesinde, CHP'deki aday krizi hiç hız kesmeden devam ediyor. Parti, kalesi olarak görülen yerlerde koltuk savaşlarından dolayı adaylarını hala belirleyebilmiş değil.

İZMİR'DEN SONRA KADIKÖY KRİZİ

Haftalardır süren İzmir krizinden Tunç Soyer isminin çıkmasının ardından, şimdi de Kadıköy Belediye Başkanı adaylığı için isim tartışmaları sürüyor. Geçtiğimiz pazar günü PM'den, önce Şerdil Dara Odabaşı ismi çıktı. Ancak Odabaşı, adaylığının kesinleşmesi için gerekli olan 31 oyu alamadı.

CHP Genel Merkezi, Şerdil Dara Odabaşı'nın adaylığını 2 defa duyururken, mevcut Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise "aday belli değil" açıklaması yaptı.

CHP'de şimdi de Kadıköy krizi varKemal Kılıçdaroğlu-Şerdil Dara Odabaşı

KILIÇDAROĞLU "BAŞARISIZ" DEDİ, NUHOĞLU CEVAP VERDİ

Tartışmaların odağındaki isimlerden Aykurt Nuhoğlu için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısında "Özür dileyerek söylüyorum ama benim gözümde başarısız bir belediye başkanıdır." diye konuştu.

Bugün Cumhuriyet'e konuşan Aykurt Nuhoğlu ise Genel Başkanı'nın bu sözlerine; "Bizi başarısız olarak gösterenler kriteri neye göre belirliyorlar. Biz 5 yıl boyunca Kadıköy’ü, sosyal demokrat partinin kitabına uygun şekilde yönettik. Başarısız olarak adlandıranlar açacaklar o kitaba bakacaklar. Parti üyeleri kendi belediye başkan adaylarını seçemiyorsa, CHP yönetimi kendini değerlendirsin. Ben ve diğer aday adaylarının da aday olma hakkı var. Buna karar verecek olan 61 tane PM üyesidir." diyerek cevap verdi.

CHP'de şimdi de Kadıköy krizi varAykurt Nuhoğlu-Kemal Kılıçdaroğlu

Günün önemli gelişmeleri VİDEO