İmamoğlu görevi Uysal'dan devraldı
ensonhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. İmamoğlu, mazbatasını almasının ardından İstanbul İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Çağlayan Adliyesi'nden, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye binasına geldi.

İmamoğlu görevi Uysal'dan devraldı VİDEO

"BU MAZBATAYI 16 MİLYON KİŞİ İÇİN ALDIK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'deki belediye başkanlığı binasına geldi. İmamoğlu burada devir teslim töreni öncesi açıklama yaptı. İmamoğlu, konuşmasında "Bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına aldım. Kimsenin birbirinden üstünlüğü olmaksızın devralmanın onurunu yaşıyorum. Haktan, adaletten asla vazgeçmedik. Bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle, saygısıyla oluşturduğu birlik duygusundan vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik. Kimsenin hakkını da yedirtmeyiz dedik. Bundan da vazgeçmedik." dedi.

DEVAM EDEN SÜREÇLER VAR FARKINDAYIZ

AK Parti'inin İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine yönelik itirazlarda bulunması üzerine de değinen Ekrem İmamoğlu,"Mazbatamızı aldık, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini biliyoruz. İBB'nin tüm alanlar şeffaf bir şekilde tüm halkına açılmıştır, açılacaktır. Bu güzel kentin belediyesinin koridorlarındaki herkes bir gruba, bir kişiye değil 16 milyona hizmet etmeye başlamıştır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Devam eden süreçler var, farkındayız. Bir an önce bu süreçlerle ilgili net ifadeleri ilgili kurumlardan bekliyoruz. Bizim kafamız net. Bu sürecin de netleşmesiyle 17 gündür devam eden belirsizliğin daha sonraki günlerde tartışmaların da bertaraf edilmesi adına süreci tamamlamalarını diliyorum. Bu şehirde belediyenin kurulduğu ilk günden bugüne bu şehre iyi şeyler yapanlara teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Binlerce yıllık tarihine, doğasına, maneviyatına saygıyı ana prensip edinerek bu şehirde yaşayan insanların maneviyatını koruyarak yol yürüyeceğimizi belirtmek istiyorum. Allah bizi mahcup etmesin." ifadelerini kullandı.

DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını almasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına gelerek devir teslim törenine katıldı.
Burada Mevlüt Uysal'dan görevi teslim alan İmamoğlu şöyle konuştu:
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını almasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına gelerek devir teslim törenine katıldı.
Burada Mevlüt Uysal'dan görevi teslim alan İmamoğlu şöyle konuştu:
"Sayın Başkana da teşekkür ediyoruz. İnşallah İstanbulumuza ve Türkiyemize hayırlı olsun diyoruz."

KARŞILIKLI BİRBİRİNE ÇİÇEK SUNDULAR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mevlüt Uysal devir teslim töreninin ardından birbirlerine çiçek verdiler. Devir teslim törenine Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da katıldı. İmamoğlu'nun devir teslim törenine CHP'li partililer, milletvekilleri ve yöneticiler de eşlik etti.

Ekrem İmamoğlu İstanbul Adliyesi'ne geldi VİDEO