CHP'de olaylı PM toplantısı
ensonhaber.com

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 18 saat sürdü.

TARTIŞMALAR YÜZÜNDEN 3 KEZ ARA VERİLDİ

Özellikle İstanbul ve İzmir ilçe adaylarının oylanmasında yaşanan tartışmalar nedeniyle Kılıçdaroğlu, toplantıya üç kez ara verdi.

PM ÜYELERİ KAFTACIOĞLU'NA TEPKİ GÖSTERDİ

Gergin bir ortamda devam eden toplantıda söz alan üyeler, PM'ye sunulan bazı belediye başkan adaylarına itirazda bulundu. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun istifası da bazı PM üyelerinin parti yönetimine eleştirilerine yol açtı.

KAPALI OYLAMA YAPILDI

Yaşanan tartışmalar üzerine bazı PM üyeleri, "kapalı oylama" talebinde bulundu. Bu talep doğrultusunda çok sayıda ilçenin adayı, "kapalı oylama" yöntemiyle belirlendi.

TOPLANTIYI TERK ETTİ

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın, bazı adaylarla ilgili yeniden değerlendirme talebinde bulunduğu, olumlu yanıt alamayınca toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

CHP'de olaylı PM toplantısı

ÖZCAN IŞIKLAR GEREKLİ OYU ALAMADI

PM'de bazı ilçe belediye başkan adayları çok az farkla kabul edilirken, oylamada, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yeniden adaylık için gerekli oyu alamadığı ifade edildi.

CHP MYK listesinde İzmir Bayraklı adayı olarak geçen Cevat Durak ve Buca'da Aydoğan Hepdemirgil'in de Parti Meclisi'nden çıkamadığı belirtildi.

ŞİŞLİ ADAYININ İSMİ GERİ ÇEKİLDİ

Şişli Belediye Başkan Adayı olarak CHP Merkez Yönetim Kurulu'ndan (MYK) geçen Fidan Aslan Eroğlu isminin ise Parti Meclisi'nde geri çekildiği kaydedildi. Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün partisinden istifası, tartışmalara neden olmuştu.

MEHMET KOCADON'A DA ONAY VERİLMEDİ

PM'nin, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un adaylığına da onay vermediği ifade edildi.

PM'nin onayından geçemeyen yerler, yeni yerlerle beraber gelecek Parti Meclisi toplantısında tekrar değerlendirilecek.

KAFTANCIOĞLU KRİZİ

Öte yandan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sabaha karşı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, istifa kararından vazgeçtiğini bildirdi.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO