Yıldız Tilbe: Ayasofya ibadete açılsın, izin mi alacağız
Detay Haber

Yeni Zelanda'da kendisine Hristiyan diyen bir teröristin, ibadet eden 49 Müslümanı katlederek, Türkiye ve Ayasofya'ya yönelik söylemlerine ünlü isimler de tepki gösterdi.

"AYASOFYA'YA SAHİP ÇIKALIM"

Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Fatih Sultan Mehmet boşuna mı cami yaptı orayı? Ayasofya'nın ibadete kapalı tutulması İstanbula sahip çıkamamaktır, sahibi olmayan yere göz diken çok olur, Ayasofya'ya sahip çıkalım.

"AYASOFYA İÇİN İZİN Mİ ALACAĞIZ?"

Ayasofya'nın öyle kapalı kalması için hiçbir sebep yok, fakat ibadete açılması için başta Fatih Sultan Mehmet'in vasiyeti ve Müslüman aleminin isteği ve bir sürü sayamadığım nedenden dolayı ibadete açılmalı. Açılsın, izin mi alacağız?

"BÜTÜN ŞEHİTLERİN RUHU ŞAD OLUR"

Valla bak büyük bir törenle açalım, bütün ülkelerin büyükleri gelsin yemekler dağıtılsın, Kur'an-ı Kerim okunsun çok güzel olur, bütün Osmanlı'nın ve gelmiş geçmiş bütün vatan şehitlerinin ruhu şad olur.

"DUA EDEN İNSANLARA SALDIRAN, İNSAN OLAMAZ"

Allah, Yeni Zelanda'da şehit edilenlere rahmet eylesin. Hangi dinde olursa olsun bir insanın, en savunmasız anı dua ederkendir, Allah'ın evinde, Allah'ın huzurunda, dua anında saldıranlar hiçbir dine mensup olamazlar ve insan değillerdir.

Ben herhangi biri olarak, dünyanın öbür ucunda birinin canlı yayın yaparak bir camideki savunmasız insanları katletmesine ve dünyanın öbür ucundan ülkemize dönüp Ayasofya'yı geri alıcaz sizi de halledicez demesinden bunu anlıyorum."