Yılmaz Özdil: Galiba paraları bitti

Yılmaz Özdil: Galiba paraları bitti

Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Çukurca'da düzenlenen hain saldırıda şehit düşen 24 vatan evladı için farklı bir konuyu gündeme getirdi. Özdil yazısında şehitler için medyada neden taziye mesajları yayınlanmadığına ilişkin konuya sert bir göndermede bulundu.

İşte Yılmaz Özdil'in o yazısı;

Günlerdir bekliyorum.

Galiba paraları bitti.

Şehit ailelerine, silahlı kuvvetlere, polis teşkilatına... Başsağlığı ilanı veren bi tane firma yok!

ÖLÜ YATIRIM

Sırf yalakalık olsun diye, kenarları kalın siyah çerçeveli sayfa sayfa ilanlar verip "derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz, kederli ailenize, muhterem evladına" diyen arkadaşlar... Nerede?

Canını ortaya koyan çocuklarda... Menfaat olmadığı için mi?
"Ölü yatırım" oldukları için mi?

20'SİNDE TOPRAĞA GİRENLER BİR TEK SÜTUN HAK ETMİYOR MU?

Kedisinin vefatı üzerine, kedisine hitaben, gazetelere teşekkür ilanı vermişti biri... Dandik şarkısına klip yapan plakçıya ilanla teşekkür eden şarkıcı var. İşkembeciyi hizmete açan bakana ilanla teşekkür etti işkembeci... Kavşak yaptıran belediye başkanına, mağazasının kurdelesini kesen valiye, ameliyatını yapan doktora, taraftarına ilanla teşekkür eden spor kulübü var.

Biz bunaklaşana kadar yaşayalım diye henüz 20'sinde toprağa girenler... Bari tek sütun teşekkür ilanını hak etmiyor mu?

KONTÖRÜNÜZ MÜ BİTTİ?

Ramazanda, kandil'lerde... Ne kadar da dini bütün olduğunu göstermek için cepten mesajlar atıp "nurlu gecelerde üstünüze ışıklar yağsın, rahmet yağmurlarında ıslanalım, melekler avucunuza gül koysun" filan gibi, maneviyat dolu satırlar fışkırtanlar... Kontörünüz mü bitti?

Gâvur askeri midir bunlar kardeşim... Ona buna mevlit okutanlar nerede?