YPG, ABD'nin Suriye'den tamamen çekilmesine karşı
ensonhaber.com

ABD'nin bölgeden çekilme hareketiyle yalnız başına kalan YPG, son çırpınışlarını yapıyor. Bölgede yalnız başına kalmak istemeyen PKK'lı teröristler, ABD'den tamamen çekilme ihtimaline karşı 1.500 askeri, bölgede bırakmaları talebinde bulundu.

ABD tarafından desteklenen YPG'nin sözde komutanları, ABD'ye bölgede asker bırakması için adeta yalvarıyor.

YPG, ABD'nin Suriye'den tamamen çekilmesine karşı

DEAŞ BİTTİ ABD GİTTİ

Bin ile 1.500 arasında yabancı askerin, DEAŞ'la mücadele için Suriye'de kalmasını istediklerini belirten YPG, Washington'ın da bölgeden çekilme planlarını kısmen de olsa durdurmasını umuyor.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel ve diğer üst düzey komutanlarla Suriye'deki bir hava üssünde yaptığı görüşmeden sonra gazetecilere konuşan PKK'lı teröristler, hava desteği ve karada kendileriyle koordinasyonu sağlayacak bir birlik istiyor.

PKK KENDİNE GÜVENCE ARIYOR

PKK'lılar, Fransız ve İngiliz askerlerinin, YPG'ye muhtemel desteğinin tartışıldığını ancak sayıları az da olsa Amerikan güçlerinin de kalmasından yana olduklarını belirtti.

Son günlerde YPG'nin, ABD'den beklediği desteği alamaması halinde Türkiye tehdidine ve DEAŞ'ın yeniden toparlanması ihtimaline karşı Şam rejimine yaklaşabileceği tartışılıyor. DEAŞ'la mücadele koalisyonunun ABD'li komutanı Korgeneral Paul LaCamera, pazar günü yaptığı açıklamada, PKK'nın, Şam'la iş birliği yapması halinde ABD'nin kendilerine destek vermesinin hukuken mümkün olmayacağı uyarısında bulunmuştu.