YPG'li teröristin üzerindeki Öcalan arması
ensonhaber.com

IŞİD ile mücadele adı altında ABD desteği ile Fırat’ın batısına yerleşen terör örgütü YPG, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ile beraber YPG - SDG ayrımı üzerinden Münbiç’te yeni bir oyun sergiliyor.

YPG'LİNİN ÜZERİNDE ÖCALAN ARMASI

Fırat’ın doğusuna geçmesi gerekirken batıda Münbiç’e SDG adı altında sevkiyat gerçekleştiren örgüt, Pentagon’dan ve Obama’nın IŞİD karşıtı koalisyondaki temsilcisi Brett McGurk’tan da destek aldı. Fakat bölgeden gelen fotoğraflar YPG ile SDG arasında bir fark olmadığını gösterdi.

YPG'li teröristin üzerindeki Öcalan arması

ABD'NİN "YPG-SDG" OYUNU

Muhalif birlikler (ÖSO) komutanlarından Ahmed Osman’ın ‘YPG çekilmediği için’ yeni hedef olarak Münbiç’i göstermesinin ardından terör örgütü bölgeye silah ve terörist sevkiyatına başladı. Bu gelişmeden sadece birkaç saat sonra Pentagon sözcüsü Peter Cook, New York Times gazetesine yaptığı açıklamada “ÖSO ile SDG arasındaki çatışmalar kabul edilemez” diyerek bölgeye sevkiyat gerçekleştiren ve ÖSO ile çatışan teröristlerin YPG’li olduğunu gizlemeye çalıştı.

Obama’nın DAEŞ karşıtı koalisyondaki temsilcisi Brett McGurk da bu açıklamayı sosyal medya hesabında alıntıladı. Sözde Kuzey Suriye Federasyonu Basın Temsilcisi İbrahim İbrahim Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada “Münbiç’e takviye yapılıyor ancak YPG tarafından değil. YPG Fırat’ın doğusunda” diyerek Pentagon gibi YPG - SDG ayrımına sığındı.

ÖCALAN ARMALARI

Oysa bölgeden gelen fotoğraflar YPG - SDG ayrımının geçersiz olduğunu gösteriyor. ‘Fırat Kalkanı Operasyonu’ kapsamında Cerablus’un güneyinde ve Münbiç’in kuzeyinde TSK unsurlarına saldıran YPG’li teröristlere karşı harekâta girişen muhalifler; kullanılamaz hale getirdiği karargâhlarda PKK’ya ait dökümanlar buldu.

Sözde SDG’li teröristlerin üzerinden de elebaşı Öcalan’ın kitapları ve armaları çıktı. Önceki günkü operasyonlarda da örgütün ‘sivil’ dediği 25 kişinin üzerinden YPG kartları çıkmıştı.