Yurtta hava durumu

Yurtta hava durumu

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, batı kesimler ile zamanla kuzey ve iç bölgelerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

DOĞU KESİMLERDE BUZLANMA VE DON OLAYI

Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

SICAKLIKLARDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, güney ve güneybatı (Lodos), zamanla Marmara ve Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Çeşme ve Güney Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI

Ankara: Parçalı bulutlu 20

İstanbul: Parçalı bulutlu 17

İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu 19

Adana: Az bulutlu ve açık, parçalı bulutlu (Sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli) 22

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 19

Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 15

Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 17

Erzurum: Az bulutlu ve açık (Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sisli) 5

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 18