Marmara'ya kar geliyor

Marmara'ya kar geliyor

Marmara'ya kar geliyor

Pazartesi kar geliyor. Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek. İstanbul'da sıcaklık 5 derece kadar iniyor. Doğu bölgelerle birlikte Bursa, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ'da yoğun kar yağışı bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM'DA YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Erzurum'da gece başlayan yağmur, yerini sabah saatlerinde karla karışık yağmura bıraktı. Kurak bir kış geçiren Erzurum'da Mart ayında yağmur ve kar yağışı etkili oluyor. Mart ayının ilk günlerinden itibaren Erzurum merkez ve ilçelerine kar ve karla karışık yağmur düşmeye başladı. Günün erken saatlerinde simit ve ekmek fırınlarında çalışan işçiler, kısa kollu iş giysileri ile kar topu oynadı. Kimisi ise kar altında taze çıtır simit yemenin tadını çıkarttı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi, Orta Akdeniz üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altına girdi. Yağışlar önümüzdeki iki günde karla karışık yağmur olarak düşecek. Bölgede Palandöken, Konaklı gibi yüksek kesimlere kar yağacak. Palandöken'de kar kalınlığı 80, Konaklı bölgesinde 100 santimetre olarak ölçüldü. Erzurum'da gece en düşük hava sıcaklığı 0 derece olarak kaydedildi.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Cumartesi ve Pazar günleri yurdun batı bölgelerinde hava sıcaklığı 8-10 derece arasında düşecek. Yağmurlar, hafta sonu şiddetini arttıracak. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, zamanla Marmara'da kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerimizde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 14

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 16

İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 18

Adana: Parçalı, zamanla bulutlu 22

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 12

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 12

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışlı, öğle saatlerinde yağmurlu 10

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 17