Yüzüne saplanan metal parçasıyla 58 yıl yaşadı
DHA

Emekli bankacı Rukiye Dinger 1958 yılında üç yaşındayken, komşusunun odun kırmasını izlediği sırada fırlayan bir metal parçası yüzünün sol tarafına isabet etti. O sırada yüzünde kanama olan ve derisi açılan Dinger, ailesi tarafından hastaneye götürüldü. O zamanki imkanlarla yüzüne giren metal parçası fark edilmeyen Dinger'in yarasına dikiş atılıp, tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

58 YIL METAL PARÇASIYLA YAŞADI

İki çocuk annesi Dinger, yüzündeki metal parçasını hiç fark etmedi ve 58 yıl boyunca bununla yaşadı.

MR ÇEKİLİRKEN FARK EDİLDİ

Belindeki fıtık nedeniyle iki hafta önce hastaneye giden Rukiye Dinger'e MR çekilmesine karar verildi. MR cihazı çalıştırıldığı anda manyetik çekim nedeniyle Dinger'in yüzündeki metal parça hareket edip, acı vermeye başladı. MR çekimi iptal edilen Rukiye Dinger, daha sonra hastaneye başvurarak bir doktora muayene oldu. Önce elle muayene eden doktor, metal parçayı fark edip tomografi çekimi istedi. Tomografi çekiminin ardından Dinger'in yüzünde, derinin altında 1 santimetre uzunluğundaki metal parçası belirlendi.

OPERASYONLA ÇIKARILDI

Lokal anesteziyle ameliyata alınan Dinger'in yüzündeki metal parçası 58 yıl sonra çıkarılarak, estetik dikiş atıldı. Rukiye Dinger, yüzünde metal parçasının olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadığını belirterek, "Şimdiye kadar yüzümdeki metal parçasını hiç fark etmedim. Ameliyatla metal çıkarıldı ve şimdi daha iyiyim. 58 yıl boyunca onunla yaşamışım" dedi.

Yüzüne saplanan metal parçasıyla 58 yıl yaşadı


Yüzüne saplanan metal parçasıyla 58 yıl yaşadı

Yüzüne saplanan metal parçasıyla 58 yıl yaşadı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)