Zarrab davasında jüri seçimi ertelendi

New York’ta tutuklu olarak yargılanan ve hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı ile iş birliği yaparak itirafçı olmayı kabul ettiği öne sürülen İran asıllı işadamı Reza Zarrab hakkındaki davada bugün yapılması planlanan jüri seçimi 27 Kasım'a ertelendi.

JÜRİLİ DURUŞMA 4 ARALIK'TA

Bu ertelemeyle birlikte, daha önce aynı gün yapılması öngörülen ilk jürili duruşma da bir hafta erteleme ile 4 Aralık gününe bırakıldı.

Zarrab davasında jüri seçimi ertelendi

HAKAN ATİLLA KATILDI, ZARRAB KATILMADI

New York'ta bugünkü duruşmaya da, New York’ta tutuklu olarak yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla katılırken, Reza Zarrab katılmadı.

Aynı dava kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, eski Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan da yargılanacak.

SANIKLARIN İÇİN İSTENEN CEZA

ABD’nin İran’a uyguladığı ambargoyu delme, bankacılık sahtekarlığı, kara para aklama, ABD yasalarını delmek için iş birliği yapıp komplo kurma, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamalarını defalarca işleme suçlamaları ile karşı karşıya olan sanıklar hakkında 90’ar yıl hapis cezası isteniyor.

ABD medyası, geçtiğimiz günlerde New York'ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı iş adamı Reza Zarrab'ın savcılıkla iş birliğine başladığını öne sürmüştü.