Zekeriya Beyaz: Ayakkabı da kurban olur

Zekeriya Beyaz: Ayakkabı da kurban olur

İslami konularda vermiş olduğu fetvalarla adından sıklıkla söz ettiren Zekeriya Beyaz yine çok tartışılacak bir açıklamaya imza attı.

Kurban Bayramı arifesinde yaptığı açıklamalarla sosyal medyada bir anda gündem olan Zekeriya Beyaz'ın son açıklamalarının yankısı devam edeceğe benziyor. Zekeriya Beyaz katıldığı bir tv showunda "İslam 'da şekilcilik olduğunu ifade ederek, “Ayakkabıdan Kurban olur” diye bir açıklama yaptı.

50 ÇİFT AYAKKABI DA KURBAN NİYETİNE DAĞITILABİLİR

Zekeriya Beyaz Beyaz Tv ekranlarında “50 çift ayakkabı da Kurban niyetine dağıtılabilir. Mesele amaç ve niyettir. Bu tür bir şekilcilik yanlıştır. Mesele tavuk, horoz değil elbise de dağıtılabilir. Devir ve şartlar değişti. İşin hikmetine, esasına yönelmek lazımdır. Ayakkabıda verilir. Önemli olan bire miktar fakirlere maddi yardım aktarılmasıdır. Ben kurban kesmiyorum, parasını dağıtıyorum. Ayakkabıdan kurban olur bu benim düşüncem bu.” dedi.

TAVUKTAN KURBAN OLUR MU?

Sunucu “Tavuktan kurban olur mu?” sorusunu soruması üzerine canlı yayında zıvanadan çıkan Zekeriya Beyaz “Şamata yapmak istiyorsunuz. Kapatıyorum, terbiyesizlik yapıyorsunuz” dedi ve telefonu kapattı.