Zekeriyaköy yatırım için ilk sırada

zekeriyaköy

İstanbul'un en yeşil semti olan Zekeriyaköy şehir içinde olmasına rağmen doğayla barışık bir yaşam vadediyor. Hem deniz hem de orman manzarasına sahip olan Zekeriyaköy'ü genellikle Türkiye'nin en zengin sınıfı tercih ediyor. Özellikle bahçeli, tek katlı, müstakil villaların bulunması nedeniyle satılık ve kiralık evler daha değerli hale geliyor.

TEK KATLI EVLER AVANTAJ SAĞLIYOR

Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle insanlarda oluşan deprem korkusu Zekeriyaköy'ü tek katlı evlerin ağırlıklı olması sebebiyle daha çok tercih edilir kılıyor. Aynı zamanda şehrin merkezine yakın olmasına rağmen doğayla içiçe olmak insanları olumlu yönde etkiliyor.

YILLARA GÖRE ARTIŞ

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasına göre; bölgedeki kiralık ev fiyatları ortalama 2 bin 500 dolardan başlıyor, 13 bin dolara kadar çıkabiliyor. Araştırma verilerine göre, bölgede ev fiyatları 2013'te yüzde 26, 2014'te yüzde 23, 2015'te ise yüzde 13 arttı.

FİYATLAR DAHA DA ARTACAK

3'üncü köprü, 3'üncü havalimanı gibi mega ulaşım projelerine yakınlığı bölgeyi değerlendirmeye devam ediyor. Uzmanlar 3 yılda yüzde 75 artış yaşanan konut fiyatlarının ileride daha fazla artacağı konusunda yatırımcıları uyarıyor.