Ziraat Batı Avrupa'nın en güvenilir 2. bankası seçildi
ensonhaber.com

ziraat resim

The Banker Dergisi tarafından ‘finansal büyüklük her zaman sağlamlık için yeterli değildir’’ ilkesiyle veri tabanındaki bankalar arasında yapılan sağlamlık ve güvenilirlik ölçümü ve sıralamasında Ziraat Bankası, Batı Avrupa Bölgesi bankaları arasında 2. ve 48 ülkeden küresel ölçekteki bankaların yer aldığı genel değerlendirmede ise 72. sırada yer alarak, Türk bankaları arasında en yüksek sırayı aldı.

250 BANKADAN 72. OLDU

Küresel ölçekte en yüksek ana sermayeye sahip (Tier-1 capital) 250 banka arasında yapılan çalışma sermaye yeterliliği, aktif kalitesi, likidite, risk ortamı ve karlılık olmak üzere 5 ana kategori sonucuna ve oluşturulan puanlamaya göre yapıldı.

Ziraat Batı Avrupa'nın en güvenilir 2. bankası seçildi

AVRUPA'DA İKİNCİ, TÜRKİYE'DE BİRİNCİ

Çalışmaya ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru “Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde müşterilerimizin çözüm ortağı olarak hem iş modelimizi hem de finansal yapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu hedef için özkaynakların güçlendirilmesi ve etkin likidite yönetimine önem veriyoruz. The Banker dergisinin araştırmasında Batı Avrupa’da ikinci, Türk bankaları arasında ise birinci sırada yer almaktan memnuniyet duyduk” dedi.