Zirveden açıklama: Türk jeti Suriye tarafından düşürüldü

Zirveden açıklama: Türk jeti Suriye tarafından düşürüldü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Güvenlik Zirvesinin ardından yapılan açıklamada, "Türk jetinin Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır. Olay aydınlanınca gerekli adımlar atılacaktır" ifadesi kullanıldı.

"OLAY AYDINLANINCA NİHAİ TAVIR KONACAK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, ''Türkiye, olayın tam olarak aydınlatılmasının ardından, nihai tavrını ortaya koyacak, atılması gereken adımları kararlılıkla atacaktır'' denildi.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, 22 Haziran 2012 tarihinde görev uçuşu için Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalkış yapan uçakla, radar ve telsiz temasının kesilmesinin akabinde yaşanan gelişmelerin, yapılan toplantıda ele alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

NİHAİ KARAR VERİLECEK

''İlgili kurumlarımızın sağladığı verilerin değerlendirilmesi ve Suriye ile yürütülen ortak arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde elde edilen bilgiler neticesinde uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır.

Pilotlarımız dahil arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir.

Türkiye olayın tam olarak aydınlatılmasının ardından, nihai tavrını ortaya koyacak, atılması gereken adımları kararlılıkla atacaktır.''

Öte yandan pilotlarla ilgili belirsizlik devam ediyor.