Kocaeli'deki gizli kamera skandalıyla ilgili fabrikadan açıklama geldi
İHA

Kocaeli'de geçtiğimiz günlerde Federal Mogul isimli otomobil parçaları üreten fabrikada meydana gelen olayda, bir kadın işçi, kıyafetlerini giyip çıkardığı soyunma kabininde bulunan karton kutudan ışık yayıldığını fark etti.

İddiaya göre, kadın çalışan, incelediği kutunun içinde bir cihaz buldu. Konunun yönetimine iletilmesiyle fabrikaya polis ekipleri sevk edildi.

Kadınların soyunma kabininde gizli kamera bulundu

Polis yaptığı incelemede, cihazın kayıt almak için kullanılan olduğunu belirledi.

Ekipler, fabrikanın kadın soyunma kabininde de incelemelerde bulundu. Diğer kadın çalışanlar ile fabrika yöneticilerinin ifadelerine başvuruldu.

İfadeler doğrultusunda fabrikanın güvenlik amiri A.T., Gölcük'teki evinde gözaltına alındı. A.T.'nin, çalıştığı güvenlik firması tarafından işine son verildi.

"Haberler asılsız olup, Federal Mogul çalışanları ile hiçbir ilgisi yoktur"

Federal Mogul tarafından söz konusu olaya ilişkin açıklama yapıldı. Haberlerin "asılsız" olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Bir süredir bazı haber portallarında ve sosyal medya ortamlarında şirketimizin ismi verilerek yayınlanan haberler asılsız olup, Federal Mogul çalışanları ile hiçbir ilgisi yoktur. Şirketimizin güvenlik hizmeti aldığı taşeron firmada görevli çalışanlarla ilgili iddialar vasıta kılınarak, dünya çapında 70 binden fazla çalışanı ile enerji, hava, deniz, demiryolu ve endüstriyel alanlarda lider konumda bir üretici olan Federal Mogul'un kurumsal itibarını zedeleyen ve ayrıca Federal Mogul çalışanlarını zan altında bırakan bu asılsız iddialar hakkında, güvenlik hizmeti veren taşeron firma tarafından gerekli yasal süreçler başlatılmıştır. Bu konudaki gelişmelerin şirketimiz tarafından da yakından takip edildiğini ve gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadeleri kullanıldı.

İlk önce grup seks iddiasıyla gündeme geldi

Öte yandan Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan uluslararası bir şirkete ait fabrikada, geçtiğimiz haftalarda 4 çalışan arasında grup seks yaşandığı iddia edilmişti.

2 erkek güvenlik görevlisi, bir erkek işçi ve bir kadın güvenlik görevlisi arasında cinsel ilişki yaşandığı belirtilirken, fabrika bu iddiaları yalanlar nitelikte açıklama yapmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)