3. havalimanından sonra Atatürk Havalimanı kapatılacak
DHA

havalimanı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Kastamonu Kalkınma Vakfı'nın düzenlediği Ortak Akıl Toplantısı’na katıldı. Kış sezonunda haftada 4 sefere inen Kastamonu-İstanbul seferlerinin, 28 Mart’tan itibaren haftada 7 güne çıkacağını açıkladı.

İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü havalimanın Atatürk Havalimanıyla aynı hava sahasını kullanacağını ve bu durumda iki tarafın çalışmasının zor olacağını söyleyen Topçu, şöyle konuştu;

"ATATÜRK HAVALİMANI KAPANACAK"

"Atatürk Havalimanı yetersiz gelmeye başladı. Türkiye, 500 milyar dolar ihracat yapan bir merkez olmayı hedefliyor. Böyle bir iddiamız varken, böyle bir havalimanı olması bizim dezavantajımızdır. Yeni havalimanı yapılınca Atatürk Havalimanı kapanacak. Çünkü aynı hava sahası kullanılacak. İki havalimanının aynı anda çalışması zordur. Şu anda İstanbul'da yapılacak havalimanı, bütün fazları bittiği taktirde 150 milyon gibi bir yolcu taşıyabilecek. Bu da dünyanın en büyük havalimanı olma anlamına geliyor. Şu anda dünyada en çok yolcu kapasitesi olan havalimanı, Atlanta'dır. 90 milyon yolcu taşıyor. İnşallah bunu da geçmiş olacak."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)