3 yaralı İsrail askeri korkudan altına yaptı

Türkiye'den Filistin'e insani yardım götürürken İsrail ordusunun müdahale ettiği Mavi Marmara gemisinde baskında yaralanan İsrail askerlerine tıbbi müdahalede bulunan Türk doktor Hasan Hüseyin Uysal, "Askerler bize geldiklerinde yaşadıkları korku gözlerinden anlaşılabiliyordu. Hatta korkudan ağlıyorlardı. Biz onlara korkmamaları gerektiğini anlattık. Askerler, onlara tıbbi müdahale yapmaya başladığımızda ancak sakinleşebildiler" dedi.

AMACIMIZ YARDIM GÖTÜRMEKTİ
Türkiye'den Filistin'e insani yardım götürmek için yola çıkan ancak uluslararası sularda İsrail ordusunun müdahale ederek Filistin'e ulaşması engellenen gemilerden Mavi Marmara'nın yolcularından birisi olan göz doktoru Hasan Hüseyin Uysal, baskın anını anlattı. Saat 01.00 gibi İsrail gemilerinin kendilerini takibe aldığını ancak müdahalede bulunmadığını belirten Hasan Hüseyin Uysal, "Saat 01.30 gibi gemimizin güvertesine birkaç tane bomba attılar ama biz herhangi bir müdahalede bulunmadık. Çünkü bizim amacımız saldırı değil yardım götürmekti. Saat 04.00 sıralarında bir kısmımız namazını sürdürürken, birden gemimize müdahale ettiler. Ellerindeki bütün güçle bize saldırdılar. Gerçekten çok korkunç ve gürültülü bir andı" dedi.

YARALI İSRAİL ASKERLERİ KORKUDAN ALTINA YAPMIŞTI
Baskın anı sonrası kendilerinin revire geçerek yaralıları beklemeye başladıklarını ifade eden Hasan Hüseyin Uysal, "Önce bizim ekipten hafif yaralılar gelmeye başladı. Sonra daha ağır yaralılar gelmeye başladı. Bu sırada çıkan arbede sonucu bize yüzü ve elinden hafif yaralanan 3 İsrail askeri getirdiler. Bunların vücutlarındaki yaralar, teslim olmalarını gerektirecek kadar büyük değilken onlar korkudan hemen pes edip teslim olmuştu. Bizim daha ağır yaralı arkadaşlarımız ise hemen tedavi edilip gemiyi savunmaya devam etmek istediklerini belirtiyordu. Ama İsrail askerleri hemen pes etmişti. Öyle ki insanlık adına utanç verici bir durum ama bize gelen askerler korkudan altlarına yapmışlardı. Ben bildiğim kadar İngilizce ile onlara korkmamalarını, doktor olduğumu ve yaralarını tedavi edeceğimizi belirttim. Bizim gemimiz yolcu gemisi olduğu için sadece oturacak koltuklar var. Bu 3 askeri bu koltuklara yatırıp müdahale ettik. Bu sırada daha ağır yaralılarımız gelmesine rağmen onları koltuklardan kaldırmadık. Hatta başlarına bir iş gelmesin diye doktor olmayan kişilerden nöbetçi bile koyduk" şeklinde konuştu.

KORKUDAN AĞLIYORLARDI
Yaralı askerlerin kendilerine gelene kadar kimse tarafından şiddete maruz kalmadığını dile getiren Uysal, "Askerler bize geldiklerinde yaşadıkları korku gözlerinden anlaşılabiliyordu. Hatta korkudan ağlıyorlardı. Biz onlara korkmamaları gerektiğini anlattık. Askerler, onlara tıbbi müdahale yapmaya başladığımızda ancak sakinleşebildiler. Daha sonra onları güverteye çıkarttık ve teslim ettik" şeklinde ifade etti.