46 Türk'ün serbest kalmasına sevinemeyenler..

Bundan tam 100 gün önce IŞİD adlı örgüt, Musul'daki Türk konsolosluğuna bir baskın düzenleyerek aralarında başkonsolosun da bulunduğu 46 kişiyi rehin almıştı.

IŞİD'LE PAZARLIK İDDİALARI

O günden itibaren Türk hükümeti üzerindeki baskılar da artmıştı. Hükümet, 46 rehinenin hayati tehlikesini göz önüne alarak konu hakkında konuşmaktan kaçınırken, IŞİD'e taviz verildiği iddiaları muhalefet tarafından dile getiriliyordu.

46 Türk'ün serbest kalmasına sevinemeyenler..

Başbakan Davutoğlu kurtarılan personelle buluştu İZLE

SEÇİM YATIRIMI DEDİLER

Erdoğan'ın, o dönem yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde seçim yatırımı için IŞİD'le pazarlık yaptığı bile iddia edilmişti. Bu iddiaları ortaya atan muhalefet vekilleri, muhalif köşe yazarları olduğu gibi Cemaat'in içinde yer alan vekiller ve gazetecilerdi..

46 Türk'ün serbest kalmasına sevinemeyenler..

IŞİD ve 46 Türk'ün hayatı üzerinden siyaset yapanlardan biri de Hakan Şükür'dü. Eski AK Parti milletvekili, Cemaat'ten yana taraf olarak AK Parti'den istifa etmiş, ardından da çirkin bir siyasetle muhalefet yapmaya başlamıştı.

Hakan Şükür de diğer muhalefet milletvekilleri gibi, IŞİD ve 46 Türk üzerinden hükümeti köşeye sıkıştırma adına çirkin bir siyasete hizmet etmişti.

Hakan Şükür şimdi de IŞİD'in elinden kurtulan 46 Türk'le ilgili yeni bir tweet attı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

46 Türk'ün serbest kalmasına sevinemeyenler..