Cumhurbaşkanı emperyalistleri köpek balığına benzetti
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hartum Üniversitesi'nde fahri doktora tevdi törenine katıldı.

"EMPERYALİSTLERİN ÇİĞNEMEYECEKLERİ DEĞER YOKTUR"

Afrika'nın yıllardır sömürüldüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Emperyalistler bir avuç petrol için çiğnemeyecekleri hiçbir değer yoktur. Gelecek Afrika kıtasının olacaktır. Yeter ki dik duralım, gayret edelim, eğilmeyelim." dedi .

Erdoğan emperyalistleri köpek balığına benzetti VİDEO

"PETROL KOKUSU ALAN EMPERYALİSTLER..."

"Kan kokusu almış köpek balığından daha tehlikelisi, petrol kokusu almış emperyalistlerdir." diyen Cumhurbaşkanı, "Er ya da geç Firavunun zulüm düzeninin karşısına bir Musa çıkar, biz bunu biliyoruz. Sömürgecilerin oyununa gelirsek asıl o zaman kaybederiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı emperyalistleri köpek balığına benzetti

"ONLAR İÇİN ÖNEMLİ OLAN ZENGİNLİKTİR"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"İslam dünyası bir kez daha bölünmek isteniyor. Bir damla petrolü, bir damla kandan kıymetli gören sefil anlayış, kaynaklarımızı sömürmek için bizi birbirimize kırdırıyor.

Emperyalistlerin en değer verdikleri şey altın ve elmastır... Onlar için önemli tek husus; paradır, petroldür, zenginliktir...

Cumhurbaşkanı emperyalistleri köpek balığına benzetti

"İSRAİL, DEVLET TERÖRÜ UYGULAMIYOR MU"

Birçok Müslüman ülke, sancılı ve sıkıntılı dönemlerden geçiyor. İsrail devlet terörü uygulamıyor mu? Onunla birlikte hareket edenler, devlet terörü uygulamıyor mu? Cüneydi'yi gözlerini bağlayarak adeta kuşatan İsrail askeri devlet terörü uygulamıyor mu? Bunları biz görüyoruz da Batı dünyası görmüyor mu? Görüyor da neden sessiz kalıyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır Onlar için mesele insan tabiat çevre değil, onlar için tek mesele çıkardır, paradır, menfaattir.

"GELECEK AFRİKA KITASININ OLACAK"

Bunun anlamını en iyi Afrika kıtası bilir. Kendi topraklarında köle gibi çalıştırılan, buradan başka kıtalara görütülen Afrikalı kardeşlerimiz sömürünün ne olduğunu bizden daha iyi bilir. Gelecek Afrika kıtasının olacaktır. Yeter ki dik duralım, gayret edelim, eğilmeyelim. Kudüs meselesinde eğilmediğimiz gibi.

Cumhurbaşkanı emperyalistleri köpek balığına benzetti

"MÜSLÜMANLAR OLARAK DAHA ÇOK KENETLENMELİYİZ"

Amerikan yönetimin Kudüs kararı karşısında tüm Müslümanların sergilediği uhuvved gerçekten kırılma noktası olmuştur. Aklı selim Hıristiyanlar da Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'e peşkeş çekmesine izin vermedi.

Konuyu BMGK'ye taşıdık. Amerika'nın vetosu nedeniyle karar çıkmadı. Akabinde BM Genel Kurulu'nda Amerika yanında sadece 8 ülkeyi buldu. Onlar da nüfusü 15 bin, 30 bin olan ülkecikler. 128 ülkenin liderlerine şahsım ve İslam dünyası adına teşekkür ediyorum. Müslümanlar olarak birbirimize daha çok kenetleneceğimize inanıyorum."