500T'de cinsel taciz mahkemeye taşındı

500t

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay geçen 23 Haziran akşamı saat 19.40 sıralarında yaşandı. Tuana A. evine gitmek için 4. Levent'ten Tuzla- Cevizlibağ arası çalışan '500 T' hatlı halk otobüsüne bindi. İş çıkış saati olduğu için çok sıkışık olan ve yolcuların güçlükle bindiği otobüste şoförün yanında ayakta duran üniversite öğrencisi Tuana A. bir anda kalçasına dokunulduğunu hissetti.

VİTES DEĞİŞTİRİRKEN İKİ KEZ KALÇASINA DOKUNDU

Genç kız, şoför Ferit Ç.'nin elinin vites değiştirirken kalçasına değdiğini gördü. Kaza olduğunu düşünen Tuana A., önce sesini çıkarmadı. Şoförle yolcunun arasında diz hizasında bir bölme de bulunuyordu. Çok geçmeden şoförün sağ eli, yine vites değiştirirken Tuana A.'nın kalçasına dokundu. Bunun üzerine Tuana A. şoföre dönerek, "İkinci defa yapıyorsunuz. Yaptığınız ayıp" dedi.

Sıkışık otobüste vites değiştirdiğini söyleyen şoför, "Elim kazayla değdi" diyerek kendini savundu.

''O ZAMAN GEL VİTESİ SEN AT''

Otobüsten indikten sonra plakasını alarak savcılığa ve polise şikayette bulunan Tuana A. "Şoför ilk vitese attığı sırada kalçama sıkı bir şekilde dokundu. Kazayla olduğunu düşünerek tepki vermedim. Daha sonra yine vites atarken aynı şekilde kalçama dokundu. Ayıp deyince ben vitesi atıyorum, o zaman gel vitesi sen at, ben ne yapayım dedi. Nurtepe durağında indim. Şoförden şikâyetçiyim" dedi.

''KASITLI OLARAK DEĞMEDİM''

İfadesi alınan otobüs şoförü Ferit Ç., suçlamaları reddetti. Otobüs şoförü, "O gün otobüs kalabalıktı. Vites değiştirdiğim sırada ismini daha sonra polis merkezinde öğrendiğim yolcuya elim kazayla değdi. Kasıtlı olarak değmedim" dedi.

7 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, otobüs şoförüne basit cinsel saldırı suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

İddianamede şüpheli otobüs şoförünün ikinci kez vites değiştirirken mağdur yolcunun kalçasına dokunması üzerine uyarıldığı ve şoförle yolcu arasında tartışma çıktığı anlatıldı. Şüpheli otobüs şoförünün yolcuyu uyarması ve dikkat etmesi gerekirken herhangi bir uyarıda bulunmadan hareketine devam etmesi suretiyle cinsel istismar kastı ile hareket ettiği öne sürüldü.

Vites değiştirirken yolcunun kalçasına eliyle dokunan otobüs şoförünün yargılanmasını önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

500T'de cinsel taciz mahkemeye taşındı

500T'de cinsel taciz mahkemeye taşındı