Obama'dan bayram mesajı
AA

a

Obama, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Ben ve eşim Michelle, Ramazan Bayramı'nı kutlayan ABD ve dünya genelindeki Müslümanlara en sıcak dileklerimizi sunuyoruz" ifadesini kullandı.

Müslümanların, ramazanın ruhani yenilenme ve yoksullara yardım etme zamanı olduğunu kendilerine hatırlattığını belirten Obama, Ramazan Bayramı'nın kutsal ayını sonlandırırken aynı zamanda da bireylere kutlama ve şükranlarını sunma imkanı verdiğini kaydetti.

OKULLARIN TAKVİMİNE RAMAZAN BAYRAMI DA EKLENDİ

ABD'li Müslümanların bayramı kutlarken bayramın, her bir Amerikalıya tüm din ve inançlara saygı gösterilmesinin önemini kendilerine anımsattığını vurgulayan Obama, yıl içinde New York şehrinde okulların takvimlerine Noel ve Hanuka bayramlarının yanına Ramazan Bayramı'nı eklediğini ve Güney Carolina'daki kilise saldırısının ardından, yakılan kiliseler için genç bir Müslümanın 75 bin dolar yardım toplanmasına öncülük ettiğine dikkati çekti.

Obama, mesajını şöyle tamamladı, "Ben ve Michelle bugünün hem ABD'deki hem de dünya genelindeki sizlerin evlerine mutluluk getirmesini ümit ediyorum. Ramazan Bayramınız mübarek olsun."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)