MGK toplantısı sona erdi
AA

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

6 SAATLİK TOPLANTI

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.20'de başladı. 6 saat süren toplantıda kritik öneme sahip gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda Suriye sınırında oluşturulacak güvenli bölge, Fırat'ın doğusuna olası operasyon ve Kuzey Irak'ta yürütülen operasyonlar, Türkiye'ye teslimatına başlanan S-400'ler, ABD'nin F-35 kararı, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ele alındı.

TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

MGK Bildirisi'nde "Türkiye'nin bütün terör örgütleriyle aynı azim ve kararlılıkta mücadelesine devam edeceği" vurgulandı.

PENÇE BÖLGE TEMİZLENENE KADAR DEVAM EDECEK

MGK Bildirisi'nde, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe 1 ve Pençe 2 harekatlarının başarıyla yürütüldüğü belirtilerek, operasyon yapılan bölgeler tamamen temizlenene kadar terörle mücadele harekatının devam edeceği vurgulandı.

Milli Güvenlik Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, "Pençe harekatları bölge tamamen temizlenene kadar devam edecek. Sınır güvenliğimiz çerçevesinde bölge tüm terör örgütlerinden temizlenerek 'barış koridoru' inşası için gayret edilecek" denildi.

DOĞU AKDENİZ'DE KARARLILIK

Doğu AkdenizMGK Bildirisi'nde şu ifadelere yer verildi:
"Doğu Akdeniz'deki uluslararası hukuktan kaynaklanan hak ve menfaatlerimiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik bölge barışı ve istikrarını esas alan, iş birliğinin gelişimine katkıda bulunan kararlı ve ilkeli tutumumuzun sürdürülmesinin hayati önem arz ettiği kaydedilmiştir."

ERBİL'DE ŞEHİT OLAN DİPLOMATIN OLAYI AYDINLATILACAK

MGK Bildirisi'nde, Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomatın şehit edildiği saldırının aydınlatılması hususundaki çalışmaların takip edileceği kaydedildi.

NATO KONUSU

MGK Bildirisi'nde, Türkiye'nin stratejik ortaklık, savunma ve güvenlik iş birliği konusundaki hassasiyeti ve beklentileri dile getirildi.

MGK Bildirisi'nde, NATO Antlaşması ile ikili anlaşmaların ruhuna uygun olarak, Türkiye'nin uluslararası hukuk ve ahde vefa ilkesi çerçevesinde taahhütlerine ve sorumluluklarına riayet ettiği, müttefiklerinden de aynı hassasiyeti beklediği ifade edildi.

Milli Güvenlik Kurulu toplandı VİDEO

MGK toplantısı sona erdi

Toplantının gündeminde 'Güvenli Bölge' var.

MGK toplantısı sona erdi

MGK toplantısı sona erdi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)