Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün bitiş tarihi açıklandı
DHA

fg

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, bu yıl ihalesinin yapılması planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü ile ilgili umut veren açıklamalar yaptı.

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün, muhtemelen 2019-2020 yıllarında tamamlanarak hizmete açılacağını belirten Vali Ahmet Çınar, "En üst düzey yetkililerden aldığımız son bilgiler böyle. Köprünün üzerinde bir de raylı sistem olacak. Köprü için 2023 hedefi konduğundan uzunluğu da 2 bin 23 metre olarak belirlenmiş. Köprü sayesinde İstanbul istikameti de 55 kilometre kısalacak" dedi.

TEDBİR ALINMAZSA ÇARPIK YAPILAŞMA OLACAK

Boğaz Köprüsü nedeniyle Çanakkale’nin büyük ölçüde göç alacağını ve yapılaşma baskısı altında kalacağını anlatan Vali Ahmet Çınar, şunları söyledi, "Bütün dünyada da bu böyle, sıkıntılı bir durum. Burası dünyanın en güzel yeri. İstanbul’un ikizi gibi bir coğrafyası var. İstanbul’un buraya yakınlaşmasıyla büyük bir göç dalgası olacak. Dolayısıyla burada tedbir almazsak çarpık yapılaşma olacak, bu güzel coğrafya mahvolacak. Uluslararası görüşmeler yaparak bu işin ehli şehir plancılarla iletişim kuruyoruz. Bir planlama çalışması yapmak istiyorum. Daha çok turizm odaklı bir çalışma. Ama bu işin taraflarından ses çıkmıyor. Oysa geleceğin 20, 30, 50 yılına örnek, model bir şehir planı çıkarabiliriz."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)