ABD: Myanmar'a silah satmayın

nikkihaley

Dünyanın gözü önünde Müslümanları katleden Myanmar ordusuna silah satan ülkelere selenen Nikki Haley, "etnik temizliğe izin vermeyin" dedi.

İNSAN HAKLARI İHLALLERİ KABUSA DÖNÜŞTÜ

BM Güvenlik Konseyi, 7 ülkenin talebi üzerine Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik devam eden şiddet olaylarını açık oturumda görüşmek için toplandı.

ABD: Myanmar'a silah satmayın

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BMGK üyesi ülkeleri Arakan'daki durum hakkında bilgilendirdi.

Myanmar'da 25 Ağustos'ta başlayan krizin giderek kötüleştiğine ve Arakan'da sahadaki gerçeklerin acilen harekete geçilmesi gerektiğini ortaya koyduğuna dikkati çeken Guterres, "Bu durum dünyanın en hızlı büyüyen mülteci krizine, insani krize ve insan hakları ihlalleri kabusuna dönüştü." dedi.

ABD: Myanmar'a silah satmayın

SİLAH SATIŞI ASKIYA ALINSIN

Konseyde konuşan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara karşı "etnik temizlik" yaptığını söyledi.

Haley, "Bu konseyde iyi niyetli diplomatik sözler çoktan söylendi ve artık zamanı geçti. Myanmar ordusunda suç işleyen, nefreti körükleyenlere karşı harekete geçmeliyiz, suç işleyenler görevinden alınmalı ve yargılanmalı. Myanmar ordusuna silah sağlayan ülkeler silah satışlarını askıya almalı." ifadelerini kullandı.