ABD'de Ermenilerden Türk protestoculara saldırı
AA

ermeniler

"Ulusumuzla ve tarihimizle gurur duyuyoruz",  "Yalanlara son verin" dövizleri taşıyarak, Hocalı katliamını hatırlatan afişler ve Türk bayraklarıyla alana gelen grup, sözde soykırım iddialarına karşı sloganlar attı.

Sabahın erken saatlerinde Başkonsolosluk önünde bir araya gelen Türkler, diasporanın alana ulaşmasıyla birlikte Ermeni grubun sözlü ve pet şişeli saldırısına uğradı.

ERMENİLERDEN TÜRK GRUBA SALDIRI

Little Armenia (Küçük Ermenistan) bölgesinden başlayarak Wilshire Bulvarı üzerindeki Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosluğu’na doğru yürüyen diaspora Ermenileri, polis barikatlarıyla koruma altına alınan Türk gruba hakaret ederek, ellerindeki pet şişeleri fırlattı.

Polisin uyarılarına rağmen yanlarında getirdikleri yumurtalarla saldırılarına devam eden Ermeni göstericiler, grup liderinin devreye girmesiyle sakinleştirilebildi.

Türk grup, Ermeni göstericilerin tahrik edici eylemlerine ve pet şişeli tacizlerine karşı sükunetini muhafaza ederek, grup adına yapılan yazılı açıklamada "Amerika’nın California eyaletinde yaşayan Türkler olarak 24 Nisan günü Ermeni diasporasının yalanlarına karşı Başkonsolosluğumuzun önünde toplanma kararı aldık. Bugün, bir yandan Papa, bir yandan da Avrupa Birliği’nin sözde soykırımı tanımış olması, yurt dışında yaşayan biz Türkleri ve çocuklarımızı zor durumda bırakmaktadır. Sözde soykırımın Amerikan hükümeti tarafından tanınmaması için elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bizler soykırım yapmış bir ulusun evlatları değiliz. Bu haksız ve uluslararası mahkemeler tarafından da kabul görmeyen ithamı bize yakıştıranlara karşı beraber ve dimdik durabilmek için buradayız" ifadelerine yer verildi.

Türk grup, Ermeni göstericilerin tahrikleri ve saldırısı sonrası polisten gelen talep üzerine olayların artmaması için alandan erken ayrılırken, Ermeni protestocular,  Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosluğu önünde trafiğe kapalı alanda bir süre daha slogan atıp, gösteri yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)