ABD'li idam mahkumu 30 yıl sonra suçsuz bulundu
Ajanslar

abd

ABD'nin Alabama eyaletinde, 1985'te 29 yaşındayken iki restoran yöneticisini öldürdüğü suçlamasıyla hüküm giyen Anthony Ray Hinton, davanın yeniden görülmesi sonucunda beraat ettirilerek serbest bırakıldı.

"REFORM YAPILMASI GEREKTİĞİNİ EN DRAMATİK HALİYLE ANLATIYOR"

Hinton'ın avukatı Bryan Stevenson, müvekkilinin daha iyi bir bir hukuk müşavirinin masraflarını karşılayacak durumda olmadığı için hüküm giydiğini belirterek "Anthony Ray Hinton'ın başına gelenler, bu yaşananlarla ilgili neden reform yapılması gerektiğini en dramatik haliyle anlatıyor" dedi.

"HERKES TANRI'YA HESAP VERECEK"

Hapishane çıkışında yaptığı konuşmada, "Tek yapmaları gereken silahı test etmekti ancak yükseklerde ve kudretli olduğunuzu, yasanın üstünde olduğunuzu düşündüğünüz zaman kimseye cevap vermeniz gerekmiyor" diyen Hinton, konuşmasını, "Ama sizin için iyi haberlerim var. Ölüm hücresine gönderilmemde rolü olan herkes Tanrı'ya cevap verecek" ifadeleriyle sonlandırdı.

ABD'li idam mahkumu 30 yıl sonra suçsuz bulundu

İDAM CEZASI ALMIŞTI

Hinton, 1985 yılında fast food restoranı yöneticileri John Davidson ve Thomas Wayne Vason'ı öldürdüğü iddiasıyla mahkemeye çıkmış, Hinton suçu kabul etmese de evinde bulunan silah üzerinde balistik inceleme yapılmaması sonucunda suçlu bulunmuş ve idam cezası almıştı.