Ağaç parçalarından sanat
AA

Zonguldak'ta yaşayan 66 yaşındaki Muhammet Akçadoğan, bulduğu ağaç parçalarını ahşap oyma sanatıyla işleyerek çeşitli figürlerde eserler ortaya çıkarıyor.

SERGİ AÇMA HEDEFİ

El yatkınlığı dolayısıyla başladığı ahşap parçalarından figür oluşturma işini emekli olduktan sonra tutku haline getiren evli ve üç çocuk babası Muhammet Akçadoğan, zamanının büyük bir bölümünü geçirdiği atölyesinde çeşitli maketler yapıyor

Dut, ceviz, kayın ve erik ağacı gibi çeşitli ağaç parçalarından maketler üreten Yazıcı, yaptığı eserlerin sayısını arttırarak, ulusal düzeyde sergi açmayı hedefliyor.

Ağaç parçalarından sanat

YOĞUN MESAİ

Muhammet Akçadoğan, uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkan eserlerinin ilgi görmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bölgemizde kaliteli ağaçlar var. Dut, ceviz, erik ağaçlarından faydalanıyorum. Eserleri ortaya çıkarırken bazı zamanlar talep geliyor. O insanların ruhuna hitap edecek pozisyona gelene kadar uğraşıyorum. Tabii biraz zahmetli oluyor. Mesela hazırda olan bir şeyi yapabilmek kolaydır ama anlatılmakla veya resimle yapmak biraz daha zor oluyor. O kişiyle görüşerek isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Ağaç parçalarından sanat

"İŞİMLE UĞRAŞIRKEN SAATLER AZ GELİYOR"

Muhammet Akçadoğan, "Üretmek için yaş önemli değil, eliniz ayağınız tuttuğu müddetçe bir şeyler üretmek gerekiyor. İnsan yaşamı üretkenlik üzerine kurulduğu için her yaş önemlidir. Yaşınız 70 veya 80 olmuş fark etmez. Eliniz bir şeyleri çevirebiliyorsa yapmalısınız. Ben geceleri yatarken düşünürüm, 'Yarın ne yapmam gerekiyor?' diye. Bir ürünü gece tasarlarım, sonra gündüz gelip uygulamaya koyarım. Uygulamaya koyduğum ürün belki bir günde belki bir ayda ortaya çıkar ama mutlaka bir şeyler çıkıyor ve bunun için beyninizi yormanız gerekiyor. Bu yaşam tarzınızda sizi atılgan ve çevik bırakıyor. Bu işi yaparken kendimi güçlü ve sanki 20 yaşındayım gibi hissediyorum. İşimle ilgilenirken saatler az geliyor. Bir işi yaparken 10 saat geçmiş ben hala onunla uğraşıyorum." diye konuştu.


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)