AİHM'den Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya ret

Olağanüstü hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

AİHM SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

29 Haziran 2017 tarihli başvurularında, açlık grevi sonucu sağlık sorunları yaşadıkları, tutukluluk koşullarının sağlık durumlarını daha da kötüleştirdiği belirtilen Gülmen ve Özakça'ya AİHM, daha önce de açlık grevini sona erdirme ve gerekli tıbbi muayenelerin yapılması için yetkililerle etkin biçimde iş birliği yapma çağrısında bulunmuş, hükümetten de başvuranların sağlık durumlarıyla ilgili bilgi talep etmişti.

AİHM'den Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya ret

AİHM: HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

AİHM, bugün verdiği ret kararında, mahkemeye sunulan sağlık raporları ve diğer bilgiler ışığında, Özakça ve Gülmen'in Sincan Devlet Hastanesi'nde tutuklu bulunmalarının, başvuranların hayatı açısından gerçek ve yakın bir tehlike oluşturmadığını belirtti.

AYM DE REDDETMİŞTİ

Gülmen ve Özakça'nın Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları tedbiren tahliye talepli bireysel başvuruları da ilgili mahkemece reddedilmişti.