Ali Şen Kenan Evren'in cenaze töreninde konuştu
AA

ali şen

Tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) 98 yaşında hayatını kaybeden Kenan Evren'in cenaze namazı, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılındı.

"SPOR CAMİASINDAN BEN VARIM"

Törene katılan Ali Şen, spor camiasını temsil ettiğini belirterek "Spor camiasından ben varım, yetmiyor mu" dedi.

"BÖREK YİYECEKTİK HAKK'IN RAHMETİNE KAVUŞTU"

Kenan Evren gibi herkesin ölümü bir gün tadacağını anımsatan Şen, "En son geçen hafta konuşmuştum, gayet iyiydi. 'Bodrum'a geleceğim, böreği hazırla' diyordu. Rumeli böreğini pek severdi. Hakk'ın rahmetine kavuştu, takdir-i ilahi. Hayat böyle. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

"HİÇ KİMSE MÜKEMMEL DEĞİL"

Siyasi parti temsilcilerinden törene katılımın olmamasına ilişkin Şen, şunları kaydetti:

"Herkes kendinden sorumlu. Hiç kimse mükemmel değil. Herkesin görevini yaptığı gibi Kenan Evren Paşa da yaptı. 17. Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı, 1980 yılında halkın istediği tüm insanlar, 11 Eylül'de 'Paşa neredesin' diyordu. 13 Eylül'de insanlar, çok alkışladı. Sonra Türk halkı yüzde 92'lerde oy verdi. Hem cumhurbaşkanlığını hem yeni anayasayı onayladılar. Bugün, ülkemiz o anayasa ile yönetiliyor. Böyle bir çoğunluk, demokratik ülkelerde çok az görülür."

"BAŞÖRTÜLÜ KADINA 'NİYE AĞLIYORSUN' DEDİM

Ali Şen devamında, "Sokakta biraz evvel kapıda iki başörtülü kadın vardı. Dediler ki 'Camiye girmek zor'. Dedim ki, 'Cami Allah'ın evi, herkese açık'. Kadın ağlıyordu. 'Niye ağlıyorsun' dedim. Dedi ki 'Kenan Evren, insan olarak çok sevdiğimiz kişilik'. Böylesi de var, öbür türlüsü de var. Hiç kimseye 'Niye böyle düşünüyorsun' dememeli. Hür bir ülke burası. Hür bir ülkede, kimin ne düşündüğünün sorgulamasını da yapmak doğru değil. Önemli olan halktır. Onun düşüncesidir. Onlara soracaksın" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)