Almanlar gelmesin diyen Kılıçdaroğlu'nu utandıracak sözler

İlişkilerimizin giderek gerildiği Almanya'da zaman zaman "Türkiye'ye gitmeyin" tarzı seyahat uyarıları yapılıyor. Siyasi nedenlerle Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyen Alman siyasetçiler, Alman kamuoyunun dikkatlerini çekerek seçimlerde bu durumu oya çevirmenin hesabını yapıyor. Ya Kılıçdaroğlu neyin hesabını yapıyor?

ALMAN TURİSTLER TÜRKİYE'YE GELMESİN

CHP lideri Kılıçdaroğlu da, tıpkı Alman siyasetçiler gibi "Türkiye'ye gelmeyin" uyarısı yaptı. Kılıçdaroğlu'nun hesabına göre Alman işadamı yatırım yapmayacak, Alman turist Türkiye'ye gelmeyecek ve böylece Türk ekonomizi ciddi bir krize girecek, AK Parti hükümeti de zor duruma düşecek, seçimleri kaybedecek. Hesap bu..

Almanlar gelmesin diyen Kılıçdaroğlu'nu utandıracak sözler

ALMAN BAKAN DAHA İNSAFLI DAVRANDI:
TÜRK İŞLETMELER ZARAR ETMESİN

Neyse ki Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Kılıçdaroğlu'ndan daha insaflı davranıyor. Gabriel, sık sık yapılan "Türkiye'ye seyahat etmeyin" uyarılarının sertleşmesinin yanlış olacağını çünkü bu tür çağrıların Türk otelcileri ve küçük işletmeleri zarara uğratabileceği uyarısında bulundu.

"ÖNLEMLERİMİZ YANLIŞ KİŞİLERİ MAĞDUR ETTİ"

Gabriel "Uyarıların öncelikle Alman turistlere hitap eden Türkiye'deki küçük işletmeleri ve otel ve lokantalarda çalışan personeli mağdur ettiğini" dedi.

Almanlar gelmesin diyen Kılıçdaroğlu'nu utandıracak sözler