Ankara'da ölenlerin yakınlarına 29 bin lira tazminat
ensonhaber.com

Ankara’da geçen cumartesi günü yaşanan terör saldırısının ardından önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, Ankara katliamında ölenler, yakınları ve yaralananların terör mağduru olduğu tespiti yapıldı. Bu kişilerin, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında ele alınması kararlaştırıldı.

Ankara'da ölenlerin yakınlarına 29 bin lira tazminat

MİRASÇILARINA 29 BİN LİRA TAZMİNAT, 800 LİRA MAAŞ

Habertürk'ün haberine göre, terör eylemi nedeniyle hayatını kaybedenlerin mirasçılarına 29 bin 79 TL tazminat verilecek. Ölenlerin hak sahiplerine yani eş, çocuk, anne ve babalarına aylık bağlanacak. Hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine 2015 yılında maaş bağlanması durumunda, 789 TL maaş ödenecek. Yasaya göre engelli kalanlara, 2 bin 326 TL’den 41 bin 874 TL’ye kadar tazminat ödenecek. Engel durumuna göre, 473 TL ile 789 TL arasında aylık da bağlanacak.

YAKINLARINA KAMUDA İSTİHDAM

Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları ile yararlananlar veya yakınlarına, kamuda istihdam olanağı sağlanacak. Hayatını kaybedenlerin eş ve çocuklarından birisi, eşi veya çocuğu yoksa kardeşlerinden birisi kamuda istihdam edilecek.

ENGELLİ HALE GELENLER

Engelli hale gelenlerin kendilerinin veya eş ve çocuklarından birinin, eşi ya da çocuğu yoksa kardeşlerinden birinin de istihdamını devlet sağlayacak. Mağdurların çocukları, eğitim hayatları boyunca burs alabilecek.