
Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın bir minibüs şoförü tarafından öldürülmesinin ardından, minibüslerin kameralı ve GPS'li takibine ilişkin önlemler tartışılmaya başlandı.
MİNİBÜSLERE KAMERALI ÖNLEM
Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Bekir Gani, yıl sonuna kadar Ankara'daki tüm minibüslere kamera ve GPS sistemi kurulma işleminin tamamlanacağını bildirdi.
SABIKA KAYDI OLANLAR ÇALIŞMAYACAK
Gani, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanlığı olarak 2010 yılında alınan Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı uyarınca tecavüz, gasp, dolandırıcılık yankesicilik, hırsızlık ve terör suçlarından sabıka kaydı olanları minibüs şoförü olarak çalıştırmadıklarını belirtti.

OLAY VE TAKİPLER KAYIT ALTINA ALINACAK
Gani, 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü ile Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası'nın yaptığı görüşmelerde alınan karar uyarınca minibüslerde kamera ve GPS sistemine geçilmeye başlandığını ifade etti. Çalışmanın 2015 yıl sonuna kadar Ankara'daki tüm araçlarda tamamlanacağını kaydeden Gani, kamera ve GPS sistemi sayesinde minibüslerde olay ve takiplerin kayıt altına alınacağını vurguladı. Gani, Özgecan'ı katledenlerin de en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini sözlerine ekledi.