Avrupa ülkelerine kaçak akını sürüyor

Sınırlarda yürek burkan görüntüler objektiflere yansıyor. Daha iyi bir hayata başlama umuduyla yola çıkan kaçaklar, zor koşullarla karşı karşıya. Batı ve kuzey Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan kaçaklar, türlü engelleri aşmaya çalışıyor. Zaman zaman güvenlik güçleriyle karşı karşıya geliyor.

Avrupa ülkelerine kaçak akını sürüyor- FOTO GALERİ

Avrupa ülkelerine kaçak akını sürüyor

Bu yerlerden biri de Makedonya - Yunanistan sınırı ve burada tam bir insani dram yaşanıyor. Makedonya topraklarına girmeye çalışan yüzlerce kaçak sınırda birikmiş durumda.

40 BİN KAÇAK YUNANİSTAN'DA

Bariyerleri aşmaya çalışan kaçaklar, zaman zaman Makedon polisinin müdahalesine maruz kalıyor. Çıkan arbede de fenalaşan kaçaklar oluyor. Makedonya'dan gelen açıklamaya göre, son iki ayda tam 40 bin kaçak Yunanistan'dan ülkeye girmiş durumda.

Avrupa ülkelerine kaçak akını sürüyor

Makedonya'ya geçen kaçaklar, daha sonra Sırbıstan'a ve oradan da Macaristan'a gitmeye çalışıyor. Yürüyerek ya da trenle Macaristan'a ulaşan kaçaklar, buradan batı ve Kuzey Avrupa ülkelerine gitmek için çaba harcıyor.

KAÇAKLAR ZOR KOŞULLARDA BEKLİYOR

Ama Macaristan, Almanya'ya gitmeye çalışan kaçaklara geçit vermiyor. Bu nedenle başkent Budapeşte'deki tren garının önünde yüzlerce kaçak, zor koşullarda bekliyor.

Avrupa ülkelerine kaçak akını sürüyor

MACARİSTAN'DA 150 BİN SIĞINMACI BULUNUYOR

Sabırları taşan kaçaklar, zaman zaman Macar polisliyle karşı karşıya geliyor. Macaristan'da, 150 bin sığınmacının bulunduğu tahmin ediliyor. Almanya, 800 bin sığınmacıyı kabul edeceğini açıklamıştı.