Azerbaycan'a sığınan Ermeni askerden arkadaşlarına çağrı
AA

asker

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattını geçip gönüllü olarak Azerbaycan'a sığınan Ermeni askeri Andranik Grigoryan, arkadaşlarına silah bırakarak Azerbaycan tarafına geçme çağrısında bulundu.

KOMUTANLAR KÖTÜ DAVRANIYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bağlı olduğu askeri birliği terk ederek ve silahını bırakarak Azerbaycan tarafına geçen 24 yaşındaki Ermeni askerin video görüntülerini yayımladı. Görüntülerde, Martuni ilinin Berdaşen köyünde doğduğunu belirten Grigoryan, 2012 yılında askere alındığını, komutanlarının kendisine ve arkadaşlarına iyi bakmadığını ve kötü davrandığını söyledi.

"AZERBAYCAN TARAFINA GEÇİN"

Bu nedenle Azerbaycan tarafına geçtiğini ifade eden Grigoryan, silah arkadaşlarına seslenerek şöyle konuştu: "Bütün askerleri Azerbaycan tarafına geçmeye davet ediyorum. Burada askerlere nasıl davranıldığının şahidi oldum. Azerbaycanlılar savaş istemiyor fakat kendilerini çok güçlü savunuyorlar. Bizim yöneticilerimiz bizi kandırıyor ve kendi çıkarları için bizi ölüme gönderiyor.

Azerbaycan'a sığınan Ermeni askerden arkadaşlarına çağrı VİDEO

"ANLAMSIZ SAVAŞTAN BIKTIM"

Ben bu anlamsız savaştan bıktım ve ölmek istemiyorum. Azerbaycan'da bana iyi bakıyorlar. İyi elbise ve iyi yemek veriyorlar. Kendimi çok iyi hissediyorum. Asker ebeveynlerini, anneleri, bacıları Azerbaycan'a geçmeye davet ediyorum. Buraya geçmemin tek nedeni var. Ölmek değil yaşamak, hayatımı sürdürmek istiyorum."

Grigoryan, 22 Mart'ta beyaz bayrak kaldırarak Azerbaycan tarafına geçmiş, teslim olduğu anlar Azerbaycan askerleri tarafından amatör kamerayla görüntülenmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)