Bahçeli kaybedişin faturasını anketçilere kesti

Bahçeli kaybedişin faturasını anketçilere kesti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Köşk seçimlerini kaybetmelerine ilişkin, kamuoyu araştırma şirketlerinin seçim öncesi açıkladıkları tahminleri hatırlatarak “Bu anket şirketlerinin kumpası, komplosunu yaşadık. Seçime iki gün kala Erdoğan'ı yüzde 55-58 bandında göstermenin başka bir izahı yoktur” dedi.

''İHSANOĞLU EN İYİ ADAYDI, İSABETLİ KARAR ALDIK''

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Köşk yarışında seçimi kaybeden adayları Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'na sahip çıkarak "Bugün olsa yine İhsanoğlu'nu tercih ederdim" açıklamasına ilişkin, “Türkiye'nin bugünkü şartlarında Sayın İhsanoğlu en iyi adaydı. Sayın Kılıçdaroğlu ile isabetli bir karar verdik. Hâlâ da böyle olduğunu düşünüyorum” dedi.

''SEÇİMİN KAYBEDİLMESİNİN SEBEBİ ANKETÇİLERİN KUMPASI''

Bahçeli, “Siz seçimin kaybedilmesini neye bağlıyorsunuz” sorusuna kamuoyu araştırma şirketlerinin seçim öncesi açıkladıkları tahminleri hatırlatarak şu açıklamalarda bulundu; ''Bu anket şirketlerinin kumpası, komplosunu yaşadık. Seçime iki gün kala Erdoğan'ı yüzde 55-58 bandında göstermenin başka bir izahı yoktur.”

''BİZ BİLMEYECEĞİZ DE BU ŞİRKETİN YÖNETİCİLERİ Mİ BİLECEK''

Kamuoyu araştırma şirketlerinin “MHP seçmeninin bir bölümü sandığa gitmedi, birbölümü de Erdoğan'a oy verdi” şeklindeki iddialarına da tepki gösteren Bahçeli,“Partinin genel başkanı benim. Seçmenimizin kime nasıl oy verdiğini, ben ve arkadaşlarım bilmeyecek de bu şirketlerin yöneticileri mi bilecek? Bunun bir yöntemi varsa bize de bildirsinler, biz de bakalım” diye konuştu. Bahçeli, sandığa gidenler ve gitmeyenlerin tespitine ilişkin de ilginç bir öneride bulunarak, “Uygulanabilir mi uygulanamaz mı bilemem. Ama YSK'nin elinde oy çizelgeleri var. Oyunu kullanan imzasını attı. Kullanmayan atamadı. O çizelgeleri keşke yayımlasalar. 55 milyon seçmen var. Herkes kimin sandığa gidip gitmediğini açıkça görür böylece” dedi. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'in Bahçeli ile gerçekleştirdiği söyleşiye ilişkin köşesine taşıdığı (14 Ağustos 2014) yazısı şöyle:

''İHSANOĞLU SİYASETE ATILIRSA ÜLKEMİZ KAZANÇLI ÇIKAR''

Bahçeli “Sizce Ekmel Bey siyasete girer mi” sorusuna şu karşlığı verdi:
“Kendisi çok değerli, çok birikimli bir şahsiyet. Siyasete atılırsa, bundan ülkemiz ve siyaset kazançlı çıkar. Tabii bunu yapıp yapmamak konusunda kendi tercihi esastır.” MHP lideri, “Sözlerinizi MHP'ye bir davet olarak anlayabilir miyiz” sorusuna ise “Söylediğim gibi. Kendi tercihidir” karşılığını verdi.

''CHP'DEKİ TARTIŞMALAR ONLARIN İÇ İŞİ''

Bahçeli CHP içinde meydana gelen tartışmalarla ilgili olarak; “Tabii bu onların iç işi. Bizim karışmamız doğru olmaz. Ancak şu gözlemimi depaylaşmak isterim: Ben CHP içindeki bu son tartışmanın biraz erken yapıldığı düşüncesindeyim. Cumhurbaşkanı seçimiyle birlikte Türkiye yeni bir döneme girerken, AKP içinde Erdoğan ile Gül arasında bir yol ayrılığından bahsedilirken, CHP'deki bu arkadaşların acelesi neydi? Bunu anlamış değiliz.” açıklamasında bulundu.