Bahçeli'nin grup konuşması
ensonhaber.com

Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında konuşma yaptı.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

Dünya terörü konuşmaktadır. Terör canilik, cehalet ve cinayettir. Terörizm kör bir testeredir. Terörün dini, milliyeti, kimliği bahanesi yoktur olamayacaktır.

"TERÖR DAHA FAZLA KAN AKITACAK"

Batı başkentlerinin derin sessizliğe gömülmesi unutulması imkansız olan iki yüzlü bir tavırdır. Hans ölürken, John ölürken dünya ayağa kalkar ama Mehmet ölürken kimseden çıt çıkmaz. Londra patlarsa, Paris kurşunlanırsa muazzam bir itiraz çığlığı yükselir, İstanbul bombalanırsa derin bir sükut cihana yayılır. İnsan her yerde insandır, terör de her yerde terördür. Önümüzdeki dönemde daha fazla kan akacak, daha çok bedel ödenecektir. Yer kürenin her köşesinde faal bulunan tüm terör örgütlerine artık 'yeter' deme vakti gelmiş, hatta geçmektedir. Ya insanlık onurunu savunacağız, ya da insanlığın uçuruma yuvarlandığını göreceğiz. Ya başaracağız, ya da hep birlikte haybetmeye mahkum kalacağız. Bu meselenin orta yolu kalmamıştır. Çıkış tektir. Sırt sırta vermek kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.

Devlet Bahçeli'den Almanya'ya sert sözler VİDEO

"DOST ÜLKE TERÖR PROPAGANDASINA SESSİZ KALMAMALI"

Almanya'nın bir yanda FETÖ'cülere destek ve himayesi, diğer yanda PKK'ya kol kanat germesi, ilişkileri geren meydan okuma halidir. Almanya Dışişleri Bakanı'nın suya sabuna dokunmayan sözleri, kuşku ve tereddütlere olanak sağlamıştır. Dost ve müttefik bir ülkenin terör örgütünün propagandasına suskun kalması hiçbir açıdan meşru ve hukuki sayılamayacaktır. Bu soruların netliğe kavuşma zarureti vardır. Aksi halde iki ülke ilişkilerinin düzelme şansı çok az olacaktır.

Bahçeli'nin grup konuşması

"ALMANYA DELİL İSTİYORSA 249 ŞEHİDE BAKSIN"

400'den fazla FETÖ'cü Almanya'ya iltica talebinde bulunmuşken, Almanya'nın damgalı hainleri görmeyip, sözde bir gazeteciyi mesele yapması kabul edilir bir şey değildir. Terör yandaşı gazeteci ki, Kandil'e gidip teröristlerle röportaj yapan, Kürtler katledliliyor yalanını dünyaya servis eden ajan provokatördür. Almanya kimin yanındadır? Hangi emel ve hedeflerin safındadır? Alman Dışişleri Bakanı bilmelidir ki en büyük delil 249 vatan evladının şehadetidir, 2195 vatan evladının yaralanmasıdır. Delil 15 Temmuz gecesindeki tüm Türkiye'dir. Türkiye'de tutuklu bulunan sözde gazeteci ile ilgili kararın siyaset tarafından verilmesi nasıl beklenmektedir. Teröristlerin iltica talepleri konusunda topu mahkemelere atan Alman siyaseti, söz konusu gazeteci ile ilgili kararın nerede verileceğini sanmaktadır.

"KATO DAĞI SANKİ SAİLAH FABRİKASI"

Rakka operasyonunun yöntemi sakattır. Bu kapsamda aklımıza takılan sorular var. Bol kesenden dağıtılan silahların bizimle paylaşılmasının nedeni nedir? YPG'ye silah vermek PKK'ya vermektir. Kato Dağı'na bakmak başlı başına kafidir. Dağlarımız silah ve cephanelik haline dönüştürülmüştür. Kato Dağı sanki silah fabrikası, sanki hain panayırı."