Bakan Kurum'dan Foça açıklaması
ensonhaber.com

Muğla'ya bir dizi ziyaret ve inceleme için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Foça ilçesinde denize yayılan petrol nedeniyle yaşanan kirliliğin kontrol altında olduğunu söyledi.

DENİZDE KİRLİLİK OLUŞMADI

Sakarya Karasu'da denize girme yasağına neden olan sudaki renk değişimiyle ilgili de konuşan Bakan Kurum, bölgede yapılan incelemelere göre, denizde bir kirliliğin olmadığını tespit ettiklerini belirtti.

"SIZINTI KONTROL ALTINA ALINDI"

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Kurum özetle şunları söyledi: "Foça'daki denize akaryakıt sızıntısıyla ilgili olarak kirliliğin sebebi araştırılıyor. Bölgede 80 kişi çalışıyor. Sızıntı kontrol altına alındı."

Bakan Kurum'dan Foça açıklaması

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün bir dizi program kapsamında Ankara'dan Muğla'ya geldi. Uçakla Dalaman Havalimanı'na inen Bakan Kurum, kara yoluyla ilk Muğla Valiliği'ne geçti.

Bakan Kurum, Vali Esengül Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin de yer aldığı kent protokolünce karşılandı. Yöresel kıyafet giyen çocuklar, Bakan Kurum'a çiçek verdi. Muğla Valiliği anı defterini imzalayan Bakan Kurum, daha sonra Valilik 75'inci Yıl Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Bakan Kurum'dan Foça açıklaması

"AKARYAKIT KONUSU KONTROL ALTINDA"

Bakan Murat Kurum, İzmir'in Foça ilçesinde sahil şeridine yayılan ve kaynağı henüz belirlenemeyen petrol nedeniyle yaşanan deniz kirliği ile ilgili açıklamada bulundu.

Kurum, "Foça'da akaryakıt konusu kontrol altında. 80 kişilik bir ekip çalışma yapıyor. Denizdeki kirliliğin giderilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Kirlilik kim tarafından yapıldıysa gerekli cezai yaptırım uygulanacak. Kirliliklerin yaşanmaması en büyük arzumuz. Bazen ister istemez böyle kazalar olabiliyor. Önemli olan bunlara anında müdahale edip, çevrenin, denizin, sahilin en az zarar görmesi noktasında müdahalede bulunmak." dedi.

Bakan Kurum'dan Foça açıklaması