Bakan Soylu'dan HDP'li belediyelere: Ya herro ya merro

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, Valiler toplantısının açılışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TERÖRÜ BESLEYEN BELEDİYELER..

Belediyelerle ilgili yapılacak düzenlemeler hakkında konuşan Soylu, HDP'lilerin buna müsaade etmeyeceklerini söylemesine sert tepki gösterdi.

MİLLETİN PARALARI TERÖRİSTLERE GİTMEYECEK

Milletin paralarının dağdaki teröristlere gitmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Bakan Süleyman Soylu, "Ya herro ya merro" diyerek belediyeler konusundaki kararlılığını ortaya koydu.

Bakan Soylu'dan HDP'li belediyelere: Ya herro ya merro

Bakan Soylu'dan HDP'li belediyelere: Ya herro ya merro VİDEO

Bakan Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları;

"FETÖ'yü kazıyıp atacağız bu ülkeden. Birilerinin başımıza musallat etmeye çalıştığı bu illeti milletimizin başından çekip atacağız. Nasıl bir şekilde def ettiğimizi bütün dünyaya göstereceğiz. Çok kararlı olmalısınız. 15 Temmuz'u planlayanlar ve gerçekleştirenler, meseleyi 15 Temmuz'da bırakmak istemeyeceklerdir. 15 Temmuz'u gerçekleştirmeye çalışanlara milletin verdiği cevabı ve tekrar emanet ettiği anlayışı sürdürmek bizim temel görevimizdir.

"NEYMİŞ MÜSAADE ETMEYECLERMİŞ"

Türkiye'de yerel yönetimler üzerinden terör örgütlerini besleyen bir anlayış söz konusudur. Kanun hükmünde kararname çıktı. Kararlılığımızdan geri adım atmamız mümkün değildir. Bizim görevimiz, milletin verdiği emaneti yerine getirmek ve aynı açıklıkla millete teslim etmektir. İvedilikle gereğini yerine getireceğiz. Neymiş, müsaade etmeyeceklermiş.

"YA HERRO YA MERRO"

Ya herro ya merro devletin gücünü anlamayanlara gerekli cevabı vereceğiz. Teröre destek veren belediyeler hakkında gereği yapılacak"