Başbakan Davutoğlu'ndan Demirtaş'a sert sözler
ensonhaber.com

1

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan'ın kurtuluş yıldönümü törenlerinde halka hitap etti. Burada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Moskova'da Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesine değinen Davutoğlu, "Rusya Suriye'yi bombalarken bugünkü işbirlikçiler, bu terör örgütünün siyasi uzantısının eş başkanı soluğu Moskova'da aldı" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'ndan Demirtaş'a sert sözler VİDEO

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASİ UZANTISI

"Türkiye Suriye'de bir merhamet sergilerken, Rus uçakları orayı bombalarken, bugünkü işbirlikçiler, bu terör örgütünün siyasi uzantısının eş başkanı soluğu Moskova'da aldı. Türk-Kürt, Sünni-Alevi vatandaşlarıma sesleniyorum, gün birlik vaktidir, gün omuz omuza mücadele etme vaktidir. "

Başbakan Davutoğlu'ndan Demirtaş'a sert sözler

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

BAYRAKLARI DİK TUTAN NESLE SELAM

"Erzincan istila edildiğinde bu topraklarda ezanı susturmayız, bayrağı indirmeyiz diye harekete geçen yiğit Erzincanlıları selamlıyorum. Ziyaretimin üç sebebi var. Birincisi Erzincan'ın 98'inci kurtuluş yıldönümü.

Bu toprak bize kolay emanet edilmedi. 900 kilometreyi yürüyerek kat ederek bize, "istiklalimiz, namusumuz, onurumuz, bayrağımız, ezanımız tehdit altındaysa yenilmez denen orduları yener" mesajı verdi. Bayrakları dik tutan o nesle selam ediyorum.

DİK DURACAĞIZ

Vatanı bölmek, vatana ihanet edenlere karşı nasıl dik durduysak, bölücü terör örgütüne karşı da aynı şekilde dik duracağız. Bundan sonra her hafta sonunda bir Doğu, Güneydoğu Anadolu ilini ziyaret edeceğim. Mardin'in kaderi ile Erzincan'ın kaderini kimse ayırt edemeyecek. Şark meselesi diyerek doğuyu istila edenlere karşı, artık şark meselesi bitmiştir artık bundan sonra yükselen Türkiye Cumhuriyeti vardır. Doğu Anadolu ebediyen hür ve Türkiye'nin yüreği ve bileği olacak.

BİZİ BÖLEMEZLER

Türk-Kürt, Sünni-Alevi diye bizleri bölmeye çalışanlara karşı omuz omuza duracağız. Biz bu istiklali bize emanet eden şehitlerimizi rüyamızda görerek hareket ediyoruz. Bizi bölemezler, bizi ayıramazlar.

SOLUĞU MOSKOVA'DA ALDI

Türkiye Suriye'de bir merhamet sergilerken, Rus uçakları orayı bombalarken, bugünkü işbirlikçiler, bu terör örgütünün siyasi uzantısının eş başkanı soluğu Moskova'da aldı. Türk-Kürt, Sünni-Alevi vatandaşlarıma sesleniyorum, gün birlik vaktidir, gün omuz omuza mücadele etme vaktidir. 98 yıl önce Erzincan'da istiklal meşalesini, namus ve izzet meşalesini yükseltme vaktidir.

Bizim nezlimizde 78 milyon tek bir bilek, tek bir yürektir. 78 milyon aynı istikbalin çocuğudur.

TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR

Bundan sonra her hafta sonu başka bir ilimizde bu birlik ruhumuzu dillendireceğiz. Türk-Kürt kardeştir, Sünni-Alevi kardeştir.

İkinci teşekkürüm, bölücü terör örgütüne karşı hep dimdik ve omuz omuza duran kardeşlerime. Bütün vatandaşlarımız provakasyonlara ayak uydurmadı. Alparslan'ın, Selahattin'in çocuklarına sesleniyorum.

ERZİNCAN'A HER HİZMET HELAL OLSUN

Ziyaretimin üçüncü sebebi ise, 1 Kasım'da bize çok büyün bir destek verdiniz. Biz bu desteği unutur muyuz? 7 Haziran'da bize tuzak kurmak isteyenlere karşı, AK Parti içinde fitne olur mu, bu topraklarda hesap yapabilir miyiz diye bize kumpaslara kuranlar, kriz çıkar mı diyenlere karşı en güzel cevabı bu millet verdi. Erzincan'a her hizmet helal olsun.

HIZLI TREN GELİYOR

İstanbul'dan Ankara'dan Erzincan'a hızlı tren geliyor. Bu hizmetlerin arkasında partimizin kurucu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var, Binali Yıldırım var, kardeşiniz Ahmet Davutoğlu var. Bizler hep beraber bu hizmeti Erzincan'a getireceğiz. Erzincanlılar hiç şüphe etmesin.

Bütün hizmetleri buraya getirmeye kararlıyız. Hep beraber sizin emrinizdeyiz. İnşallah daha birçok vesilelerle bir arada olacağız."