Başbakan Davutoğlu: Maskeliler gerekli cezayı alacak
Ajanslar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Danıştay'a yaptığı ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı. İstanbul'da yapılan dev terör operasyonuna değinen Davutoğlu, artık maskelilerin gereken cezaları alacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu: Maskeliler gerekli cezayı alacak

"HAFTA SONU GÖSTERİ YAPACAKLARA"

Davutoğlu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bu hafta sonu bazı grupların gösteri yapacakları bilgisine göre söylüyorum, Türkiye’de izin verilen yerde herkes yürüyüş yapma hakkına sahiptir. Devlete millete huzura meydan okurcasına, birileri cenaze gibi hepimizin saygı duyduğu, hele hele terör saldırısından vefat eden, bizzat ziyaret ettim yaralılarımızı... O vatandaşlarımızı Suruç’ta katledilen vatandaşlarımızın ailelerine tekrar taziyelerimi sunuyorum. Yaralılarımızı ziyaret ettik. Ama herhangi bir cenaze bahane edilerek, İstanbul sokaklarında maskeli ve silahlı gösteri yapılmaya kalkışmasın.

Başbakan Davutoğlu: Maskeliler gerekli cezayı alacak VİDEO

"BU TİP GÖSTERİLERE İZİN VERMEYECEĞİZ"

İstanbul'da ciddi bir terör odağı olana gruplara yapılan operasyonda, gözaltına alma durumunda silahla mukabele edilmiş ve 1 kişi ölmüştür. İstanbul'da kimse maske ile gösteri yapmaya kalkışmasın. Bu tip gösterilere kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Başbakan Davutoğlu: Maskeliler gerekli cezayı alacak

MASKELİLER CEZAYI ALACAK

Bütün maskeliler, tek tek yasaların gerektirdiği cezayı alacak.  Bize terör örgütleri bir bedel ödetmeye kalkarsa bunun 10 mislini görür. Türkiye bunlara haddini bildirmeye muktedirdir."