Başbakan Davutoğlu toplu açılış törenine katıldı

davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara’dan özel uçakla Kayseri’ye gelerek Erciyes Üniversitesindeki toplu açılış törenine katıldı. Ahmet Davutoğlu’nu Erkilet Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve il protokolü karşıladı.

Başbakan Davutoğlu toplu açılış törenine katıldı

TÜRBE ZİYARETİNDE BULUNDU

Başbakan Davutoğlu, havaalanından Mevlana’nın hocası Seyyid Burhaneddin Tırmizi hazretlerinin türbesine gelerek, ziyaret etti. Davutoğlu, ardından türbenin yanındaki Kalem Kırdı Camii’nde öğle namazını kıldı.

Başbakan Davutoğlu toplu açılış törenine katıldı

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Başbakan Davutoğlu daha sonra Erciyes Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi’nde düzenlenen toplu açılış, temel atma ve protokol imza törenine katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, törenin yapıldığı Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Merkezi’ne gelişinde Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur ve merkez çalışanları tarafından karşılandı. Davutoğlu, merkez çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Davutoğlu toplu açılış törenine katıldı

DAVUTOĞLU, HAYIRSEVERLERE ALTIN VE GÜMÜŞ MADALYA TAKTI

Merkezde yapılan törende, Saray Halı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel tarafından yaptırılan Veteriner Fakültesi Eğitim-Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Demir Karamancı tarafından yaptırılan Demir Karamancı Bilim Sitesi K ve L Bloğu, Mustafa Akıncıoğlu tarafından yaptırılan Tomarza Meslek Yüksekokulu Hizmet Binası, Fevzi Mercan tarafından yaptırılan Anne Evi, üniversite bütçe kaynaklarıyla yaptırılan Eğitim Fakültesi Ek Binası ve Diş Hekimliği Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanesi Ek Binasını hizmete açtı.

Başbakan Davutoğlu toplu açılış törenine katıldı

Organize Sanayi Bölgesi’nin katkılarıyla inşaa edilecek olan Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi ve üniversite bütçe kaynakları ile inşaa edilecek olan Adalet Meslek Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Ek Bina ve Antrenman sahaları inşaatının da temelini attı. Başbakan Davutoğlu, törende açılışı yapılan binaların hayırseverlerine altın, temeli atılan binaların hayırseverlerine gümüş madalyon taktı.