Başbakan Erdoğan havalimanında konuştu

Başbakan Erdoğan havalimanında konuştu

Kuzey Afrika turu sonrası yurda dönen Başbakan Erdoğan, otobüse çıkarak sloganlar eşliğinde vatandaşları selamladı.

Başbakan Erdoğan'ın havalimanında yaptığı konuşma..

"Her semtiyle, her mahallesiyle, her sokağıyla İstanbul'u yürekten selamlıyorum.."

Havalimanında Başbakan Erdoğan izdihamı

Erdoğan: Tunus'tan selamlar getirdim

"BİZİM KIRIP DÖKMEKLE İŞİMİZ OLMAZ"

"Biz hiçbir zaman gönüller yıkmanın, gönüller kırmanın tarafında değil, gönüller yapmanın tarafında olduk. Ama dik durduk, dikleşmedik. Bizim kavgayla işimiz olmaz, bizim çatışmayla işimiz olmaz. Bizim vandallıkla, vurup kırmayla, yakıp yıkmayla, kırıp dökmekle işimiz olmaz"

"FAİZ LOBİSİNE RAĞMEN BURALARA GELDİK"

"Biz yapmayı biliriz ve bugüne kadar da yaparak, üreterek, Türkiye'yi büyüterek bugünlere geldik. Şimdi altını çiziyorum; faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım. Bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz"

Erdoğan: Faiz lobisine rağmen bugünlere geldik

"BU EMANETİ YALNIZ MİLLET GERİ ALIR"

"Emaneti veren millettir, emaneti alacak olan da sadece millettir. Millet dışında hiç kimse bu emanete el uzatamaz. Sandık dışında hiç kimse bu emanete kast edemez. 10.5 yıl geçti. 10.5 yıl boyunca bu emaneti kutsal bildik, canımız gibi koruduk, bundan sonra da canımız gibi korumaya devam edeceğiz"

Erdoğan: 76 milyonun hizmetkarıyım

"15 AĞAÇ İÇİN 3 CAN GİTTİ"

"Gezi Parkı'nda sayıları 15'i bulmayan ağaç için yapıldığı söylenen gösteriler, bugün arkasında 3 kayıp bıraktı. 2 gencimiz hayatını kaybetti, bir başkomiserimiz şehit oldu. Bu gençlerin ölümü ne kadar önemliyse, benim polisimin ölümü, şehadeti de en az onlar kadar önemlidir"

Erdoğan: 15 ağaç için 3 can gitti

"BURASI YOL GEÇEN HANI DEĞİL"

"Bu polis kimin polisi, neyin görevini yapıyor? Bu ülkede can güvenliğimizi sağlamak için görev yapıyor. Yeri geliyor teröristin karşısına dikiliyor, yeri geliyor anarşistin karşısına dikiliyor, yeri geliyor vandalizmin karşısına dikiliyor. Birilerinin işine tabii ki bu gelmeyecek. Ne diyorlar? 'Polisi çekin' Ne olacak? Burası yol geçen hanı değil, bu ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir"

"Şehit başkomserimize Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum.."

"AŞIRI GÜÇ KULLANAN POLİSİN PEŞİNDEYİZ"

"Kamu kurumlarına, kamu araçlarına, sivil vatandaşlarımızın araçlarına varıncaya kadar, insana varıncaya kadar herkese saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır. Yeri gelmiş, aşırı güç kullanmış olabilir. Onlarla ilgili talimatımızı verdiğimizi söylemiştim. Konuyla ilgili İçişleri Bakanım gereğini yapıyor. Takipçisidir. Fakat kimsenin bunlar üzerinden bize saldırmaya da hakkı yoktur"

"Demokratik gösteri hürriyetini kaybeden, artık vandallığa, artık tam anlamıyla hukuksuzluğa dönüşen bu eylemler derhal son bulmalıdır"

Erdoğan: Elinizde tencere tava değil bilgisayar olsun

Başbakan Erdoğan, konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek'in Zindan'dan Mehmet'e Mektup şiirinden mısralarla son verdi:

Mehmedim, sevinin, başlar yüksekte
Ölsek de sevinin, eve dönsek de
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte
Yarın elbet bizim, elbet bizimdir
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir..

Başbakan Erdoğan havalimanında konuştu

Başbakan Erdoğan havalimanında konuştu

Başbakan Erdoğan havalimanında konuştu