Başbakan'dan Barzani'ye uyarı

Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa'da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Yıldırım, burada bir konuşma yaptı.

"BİR TAKIM HAYALLER PEŞİNDE OLANLAR..."

Konuşmasında Kuzey Irak'ta yapılması planlanan referanduma değinen Yıldırım, "Suriye'de, Irak'ta bir takım hayaller peşinde olanlar, yapay devlet kurmaya çalışanlar bilsin ki ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her türlü girişim gerekli karşılığı anında göercek" dedi.

"HİÇ KİMSE İŞ ÇEVİRMEYE KALKMASIN "

Yıldırım ayrıca "Bunu herkesin kafasına koyması lazım. Hiç kimse güney sınırlarımızda, Irak'ta, Suriye'de oldu bittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye bu konuda kararlıdır, gerekli uyarılar yapılmıştır. Eğer bunun karşılığı görülmezse gerekli tedbirleri almaktan zerre kadar çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan'dan Barzani'ye uyarı

"TÜRKİYE'NİN BAŞARISI DESTANSI ŞEKİLDE ANLATILIYOR "

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye'nin 2017'de ilk yarısında yüzde 5 büyüme sağlanmış, bundan herkesin gurur duyması lazım, ama bu ülkenin ana muhalefet partisi diyor ki, Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları inandırıcı değil. Ne diyelim Allah ıslah etsinYapacak bir şey yok. Bugün Avrupa Birliği ülkelerinin yayın organları bile dünyadaki bütün bu konudaki yetkin kuruluşlar bile tüm küresel baskılara rağmen bölgedeki iç karışıklıklara, savaşlara rağmen Türkiye'nin elde ettiği bu başarıyı bir destansı hikaye gibi anlatıyorlar.

Başbakan'dan Barzani'ye uyarı

MUHALEFET BOŞ İŞLERLE UĞRAMAMALI

Kılıçdaroğlu Avrupa'daki basına demeç veriyor, "Türkiye güvenli değil" diyor. Sen ne dersen de. Dün bir basketbol şampiyonası vardı İstanbul'da. 20 bin Slovanyalı ülkemize geldi. Ülkeyi kötüleyerek vatan sevgisi olmaz. Bırak karalamayı, ne vaadedeceksen onları söyle. Şunları şunları iyi yapmıyorsunuz de, ben şunu şunu daha iyi yaparım, Şanlıurfa'nın sulama, elektrik problemini şöyle çözerim de. Boş işlerle uğraşmaya lüzum yok. Bir koluna bölücüleri, bir koluna FETÖ'cüleri alarak sokakları arşınlamakla bu ülkeye hiçbir faydan olmaz.