Bayram trafiği başladı TEM kilitlendi

Bayram trafiği başladı TEM kilitlendi

Ramazan Bayramı dolayısıyla araçlarıyla tatile çıkan vatandaşlar, TEM otoyolunun Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda yaklaşık 15 kilometrelik kuyruğa neden oldu. Uzun araç kuyrukları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Ramazan Bayramı nedeniyle trafiğin en yoğun olduğu bölgelerden olan TEM otoyolunun Bolu kesiminde polis ekipleri herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için yoğun çaba gösteriyor. Özellikle Gerede-Karadeniz bağlantı yolu Ankara istikametinde oluşan 15 kilometrelik araç kuyruğunu azaltmak isteyen ekipler, trafik akışını Çaydurt gişelerinden D-100 karayoluna yönlendiriyor.

İSTANBUL GÜZERGAHI BOMBOŞ

Çaydurt gişelerine yönlendirilen sürücüler, burada da araç yoğunluğuna neden oluyor. TEM otoyolunun İstanbul güzergahında ise herhangi bir sorun yaşanmıyor. Binlerce sürücünün İstanbul'u terk ettiği görülürken, sadece bir aracın İstanbul'a gelmesi objektiflere böyle yansıdı.

Bayram trafiği başladı TEM kilitlendi

Fotoğraflar için tıklayın


GÖKÇEADA'DA GÖRÜLMEMİŞ YOĞUNLUK

Çanakkale boğaz hattında durum böyleyken, Kabatepe-Gökçeada hattında alışılagelmişin dışında bir manzara yaşanıyor. Bayram tatili için Gökçeada'yı tercih eden çoğunluğu İstanbullu tatilciler, sabah erken saatlerden itibaren feribotla geçiş yapabilmek için Kabatepe Limanı'na geldi. Ancak, bu hatta biri 180, diğeri 110 otomobil kapasiteli iki feribotun karşılıklı sefer yapması ve her seferin 1 saat 15 dakika sürmesi nedeniyle Kabatepe Limanı'ndan başlayan araç kuyruğu Anzak Koyu'na giden Anafartalar Sahil Yolu'na kadar ulaştı. 5 kilometreyi bulan araç kuyruğu nedeniyle Gökçeada'ya gidebilmek için saatlerde burada beklemek zorunda kalacak olan tatilciler, sıcak havanında etkisiyle araçları içinde bunalıp, kendilerini dışarı atınca yol kenarlmarında kalabalıklar oluştu. Bu manzara akıllara şehitliğin Mart ve Nisan aylarında yaşadığı yoğunlğu getirdi.

Bayram trafiği başladı TEM kilitlendi

GECE YARISI ANİ YIĞILMA

Yalova Topçular iskelesine karşılıklı sefer yapılan Gebze Eskihisar iskelesinde dün de gündüz saatlerinde olağanüstü bir hareketlilik olmazken, gece yarısına doğru ani yığılmalar başladı. Bu durum sabah saatlerine kadar sürdü. Feribotlar, karşı tarafta yoğunluk olmadığından doldur boşalt sistemiyle çalıştı. İDO yetkililerinin tesbitlerine göre, gece yarısından sabaha kadar buradan Yalova Topçular'a yaklaşık 6 bin araç taşındı. Bu hareketlilik günün ilk saatlerinde yerini sakinliğe bırakırken, öğlene doğru gelen araç sayısı yeniden artmaya başladı. İDO yetkilileri, 17 Feribotun doldur-boşalt sistemiyle çalıştırıldığı Eskihisar iskelesindeki asıl yoğunluğun öğlenden sonra beklendiğini ve bunun gece geç saatlere kadar sürebileceğini belirttiler.

Bayram trafiği başladı TEM kilitlendi

HER 5 KİLOMETREDE BİR TRAFİK EKİBİ

Bayram trafiği nedeniyle Karayollarında bakım ve onarım çalışmaları da sonlandırılırken, TEM'de her 5 kilometrede bir, vatandaşlara yardımcı olmak için trafik ekipleri bekletiliyor.