BBC'den Selin Girit iş başında

BBC'den Selin Girit iş başında

Gezi olaylarından itibaren Türkiye karşıtı provoke edici haberleriyle bilinen BBC'nin Türkçe internet sitesi ve muhabiri Selin Girit, yine Taksim merkezli bir haberle gündemde.

İnternet sitesi, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) "Dünden bugüne Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yayını yaparken, Selin Girit de haberinde, son restorasyon projesinin Erdoğan'ın Gezi sırasındaki fermanıyla durdurulduğuna dair ifadelere yer verdi.

TOMA'LI AKM FOTOĞRAFI

Haberde polisin TOMA ile AKM önünde nöbet tuttuğunu gösteren bir kare kullanılırken, haber aynı zamanda bu fotoğraf ile Twitter'da paylaşıldı.

BBC'den Selin Girit iş başında

TARTIŞMALAR DURUYOR AMA DİNMİYOR

Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un "Ömrünü tamamladı, yıkılmalı" demesinden bu yana 10 yıl geçtiğini belirten Selin Girit, o günden bu yana AKM'yle ilgili tartışmaların zaman zaman durulduğuna fakat asla tam olarak dinmediğine dikkat çekti.

ÇALIŞMALAR DERHAL BAŞLAMALI

#AKMdeyiz başlıklı bir girişimin harekete geçtiğini hatırlatan Girit, "AKM neden hala kapalı?" diye sorduklarını, binanın güçlendirme ve iyileştirme çalışmalarının "derhal" başlamasını talep ettiklerini duyurdu.

FERMANLA DURDURULDU

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a da söz veren Selin Girit'in haberinde, Gezi olaylarının ardından Erdoğan'ın sesini yükseltmesini ferman kabul edenlerin, AKM'ye ilişkin çalışmaları hukuksuz bir şekilde durdurduğu ifade edildi.