Belçim Bilgin: Yılmaz'la tanıştığımızda çocuktum

BELÇİM BİLGİN

Ocak’ta vizyona girecek ‘Çalsın Sazlar’ filminde meyhane şarkıcısını canlandıran Belçim Bilgin, Instyle dergisine konuştu. Kelebeğin Rüyası'nı ve eşi Yılmaz Erdoğan'ın hayatındaki yerini anlattı.

İşte Belçim Bilgin'in açıklamalarından ara başlıklar...

"YILMAZ'A MİNNETTARIM"

- Biz iki yıl boyunca Kelebeğin Rüyası ile yaşadık. Benimki biraz daha uzun bir mesaiydi diğer arkadaşlarıma göre. Filmle yatıp filmle kalkıp, şiirleri, kostümleri konuşup, filmin tüm anlarında birlikte olmak da başka bir tecrübeydi.

Hep merak ediyordum yönetmen Yılmaz’ın setinde oyuncu olmak nasıl bir şey diye. Onun filmlerini izlediğimde, ‘Oyunculardan biri olmayı ne kadar çok isterim,’ diyordum. O şansı bana vermiş olmasına da çok minnettarım. Çok güzeldi.

Belçim Bilgin: Yılmaz'la tanıştığımızda çocuktum

"YAPTIĞIM İŞE AŞIĞIM"

- Kelebeğin Rüyası’nın montajı bizim evde yapıldı. Buna rağmen hiçbir şey izlettirmedi Yılmaz. Durum böyle olunca galadaki heyecan çok daha yüksek oluyor. Kocaman bir taş karnında. O an gelsin diye bekliyorum. Her filmde öyle oluyor. Aşığım bu işe.

"KÜÇÜK BİR KIZ ÇOCUĞUYDUM"

- Yılmaz benim hayatıma girdiğinde oyuncu olmak isteyen ve bu işi nasıl yapacağı ile ilgili yol gösterilmesini isteyen bir kız çocuğuydum. Bazı şeylerin sıradanlaşmasını sevmiyorum. Hiçbir zaman da bunu unutmadım ve unutmayacağım. Çünkü ben Yılmaz’la birlikteyim ve onun eşiyim diye o değerinden hiçbir şekilde hiçbir şey kaybetmeyecek. Bazen şu olur ya; gözünüzde çok büyüttüğünüz sanatçılarla bir araya geldiğiniz zaman bir anda onlara ulaştınız diye çok sıradanlaşıyor, normalleşiyor ve özeni kaybediyorsunuz. Bunlar hassas olunması gereken noktalar bence...”

Belçim Bilgin: Yılmaz'la tanıştığımızda çocuktum