Binali Yıldırım: Her hizmetin bir bedeli var
DHA

yıldırım

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi 3. Ulaştırma Bakanları Toplantısına katıldı. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, 3.köprünün geçiş ücretiyle ilgili şunları söyledi:

"BU KÖPRÜNÜN BİR MALİYETİ VAR"

"Bu köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz. Bu köprünün bir maliyeti var. Bu maliyet de, köprüyü kullanacak araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak. Burada şaşırılacak ya da yadırganacak bir şey yok. Her hizmetin bir bedeli var. Paranız varsa bütçenizden yaparsınız, bedeli sübvanse edersiniz. Eğer yoksa yeterli kaynağınız, özel sektörle bir ortaklık şeklinde yaparsınız. Bir an önce hizmet devreye girer, ondan da İstanbul gibi dünya şehri, trafik sıkıntısında, büyük araçların şehre girmesinden kurtulmuş olur. Bu proje çok başarılı bir projedir, dünyada rekor sürede yapılan bir köprüdür.

"EN PAHALI HİZMET OLMAYAN HİZMETTİR"

Bu köprünün devreye girmesiyle beraber yılda İstanbul'da zaman kaybından, trafik sıkışıklığındaki yakıt kaybından 3 milyar lira tasarruf sağlanır. Bunu göz önüne aldığınız zaman iki sene içerisinde köprü bedavaya geliyor. En pahalı hizmet olmayan hizmettir"

Binali Yıldırım: Her hizmetin bir bedeli var

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)