Binali Yıldırım operatörlere seslendi
ensonhaber.com

1

Binali Yıldırım, Sheraton Oteli'nde düzenlenen Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 33. Ulusal Bilişim Kurultayı'na katıldı. 2017'de iki şeye yoğunlaşılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, bilişim geliştirilmesi konusunda daha çok çalışacaklarını ifade etti.

Konuşmasında operatörlere seslenen Binali Yıldırım bilişim sektörüne 'Aranızda rekabetten vazgeçin, işbirliği yapın' çağrısında bulundu ve "kıskançlığı bırakın, bu yollar hepinizin" diyerek "yerlileşme ve millileşmeye hız vermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İNTERNETTE HIZ BEREKETTİR

"Akıl yollarının kapasitesini arttırmamız lazım. Benim hep dediğim bir söz var; karayollarında hız felakettir, internette hız berekettir.

Operatörler; kıskançlığı bırakın, bu yollar hepinizin. Yol altyapıdır istediğiniz işi yapın, yol için kavga etmeyin. Yol ortak değer, ihtiyaçtır. Yolu beraber yapalım herkes üzerine düşen görevi yapsın. Bir de yerli, yerlileşme. Yazılım başta olmak üzere, donanım da dahil olmak üzere yerlileşme ve millileşmeye hız vermemiz gerekiyor. Bilişim ekonomisini büyüteceğiz."

Yıldırım 33. Ulusal Bilişim Kurultayı'nda konuştu VİDEO

İki şeye yoğunlaşmamız lazım:

1 - Akıl yollarının kapasitesini artırmamız lazım. Hep söylediğim bir laf vardır: Karayolunda hız felakettir, internette hız berekettir. Burada hızı artırabildiğimiz kadar artıralım. İnternetin bir sonraki adımı yapay zeka. İnsanların kafalarında ne planlıyorlar onu bile çözmek mümkün. İlgili kelimeleri yazıyorsunuz, arama motorundan pat diye her şey geliyor önünüze. O yüzden arşivi bilişime bırakalım, günceli kafamızda tutalım. Yurdun 278 bin kilometre internet bilişim ağımız var bununla övünemeyiz. Bu, fevkalade mütevazidir gelecek planlarımız açısından. Operatörler kıskançlığı bıraksın. Yol için kavga etmeyin. Yol ortak ihtiyaçtır. yolu beraber yapalım, bu yönde ciddi bir bir anlayış birliğine geldiğinizi gördüm.

2 - Yerlileşme.. Yazılım başta olmak üzere, donanım da dahil olmak üzere yerlileşmeye hız vermemiz gerekiyor.

Ülkemizin kalkınması için gücümüzü birleştirmemiz lazım. Destek bizden... Siz aranızda rekabetten vazgeçin, işbirliği yapın. Ben bu projeyi yapıyorum, sen de bu projeyi yap. Biz bunun için kural koyamayız ama siz bir centilmenlik anlaşması kapsamında yapabilirsiniz. Oluşturun 50 tane firma, bunlar bu işlerde etkinleştirilsin. Bunun bir de güvenlik tarafı var. Yeter ki bu işte zaman kaybetmeyelim. Artık daha az konuşup daha çok sonuç almak gerekiyor.